YAŞAM

Gebze şehitlerine sahip çıktı

Kocaeli’ne bağlı Gebze Belediyesi harap vaziyette olan 2 adet şehit ve gazi kabirlerini yeni baştan restore etti.

2 Ağustos 2012 Saat: 15:26
Gebze şehitlerine sahip çıktı
Gebze şehitlerine sahip çıktı

Başkan Köşker, “Vatanımızın birliği ve beraberliği için gözünü kırpmadan cephede mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen vatan evlatlarının kabirlerinin kötü durumda kalmasına gönlümüz razı olmazdı” dedi.

 

KABİRLER RESTORE EDİLDİ

Gebze Belediyesi’nden şehitlere vefa. Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü örnek bir çalışmaya daha imza attı. İlçede bulunan mezarlıkların vatandaşların kabirleri rahatlıkla ziyaret edebilmesi için düzenleme başlatan mezarlıklar müdürlüğüne bağlı ekipler Osman Yılmaz Mezarlığı’nda buluna şehit mezarlarını restore etti. Geçtiğimiz günlerde mezarlıklara yaptığı ziyaretlerde kötü durumda olan şehit asker mezarlarının restore edilmesi talimatı veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in bu talimatı üzerine harekete geçen ekipler çalışmalarını kısa sürede tamamladı.

KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Osman Yılmaz Mezarlığı’nda bulunan ve harap halde duran Kıbrıs şehidi Er Mithat Eren ve Çanakkale gazisi Haşim Korucu’nun kabirleri Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yenilendi. Etrafları mermer kaide ile çevrelenen ve mermer mezar taşının da takıldığı kabirler ekipler tarafından çiçeklendirildi.  “Ölüsüne saygısı olmayanların dirisine saygısı olmaz” diyen Başkan Köşker açıklanmasında, “Vatanımızın birliği ve beraberliği için gözünü kırpmadan cephede mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen vatan evlatlarının kabirlerinin kötü durumda kalmasına gönlümüz razı olmazdı. Denetimlerimizde tespit ettiğimiz ve harap halde bulunan şehit ve gazi mezarlarını en kısa sürede, onların aziz hatıralarına yakışır şekilde düzenledik. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑