EKONOMİ

GÖZDE GRUBU 2 YIL İÇİNDE 300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK; 3 BİN YENİ KONUT ÜRETECEK

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurtdışından konut yatırımcısının İzmir'i tercih ettiğini söyledi.

11 Ocak 2023 Saat: 13:15
GÖZDE GRUBU 2 YIL İÇİNDE 300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK; 3 BİN YENİ KONUT ÜRETECEK
GÖZDE GRUBU 2 YIL İÇİNDE 300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK; 3 BİN YENİ KONUT ÜRETECEK

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, kısa süre önce açıklanan Yeni Evim Kampanyası'nın sektöre ivme kazandıracağını belirterek, konut almak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

İzmir'in hem Türkiye'den hem de yurtdışından talep gördüğünü fakat bu talebe rağmen yeterince konut üretilemediğini belirten Kalı, bu neden konut fiyatlarının İzmir'de her ay artmaya devam edeceğini dile getirdi.

İzmir'in yaşam olanaklarıyla birlikte talep gördüğünü ve her yerinin değerli olduğunu ifade eden Op. Dr. Kenan Kalı, “Yıllardır üzerinde durduğum bir nokta var. İzmirde gücünüzün yettiği ölçüde bir yatırım yapın. Çünkü kentin her yeri çok değerli. Şu anda konut fiyatları çok yükselmiş durumda ve insanlar ev almakta zorlanıyor. Baktığınızda Türkiye'de inşaat sektörü Anadolu'da yüzde 50, İstanbul'da ise yüzde 26 küçüldü. İzmir'de ise bu oran yüzde 11 oldu. Çünkü kent talep görmeye devam ediyor. Konut fiyatları çok yükseldi ve daha da yükselecek. İnşaat maliyetleri 9 - 10 kat arttı. Bu durum yalnızca enflasyonla açıklanamaz. Farklı nedenler var ve bu artış durmuyor. Hükümetin bu faiz indirimi kampanyasını çok doğru buluyorum. Hem yatırımcılar, hem de müteahhit firmalar açısından faydalı olacaktır. 15 yıl vadeli 0,69 faizle konut edinme kampanyasıyla hükümet bir fırsat oluşturdu. Enflasyonun hızlı düşeceğini düşünmüyorum. Bu dönemde insanlar konutlarını almalılar. Bu faiz oranları son derece yapıcı ve hükümetin vatandaşların konut sahibi olması için yaptığı çok önemli bir sübvansiyondur” diye konuştu.

İZMİR'İN TAŞI, TOPRAĞI PIRLANTADIR

İzmir'in Türkiye'de en çok talep gören şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Op. Dr. Kenan Kalı şunları söyledi: “Türkiye'nin her yerinden insanlar İzmir'e yatırım yapıyor. İstanbul'un taşı, toprağı altınsa, İzmir'in taşı, toprağı pırlantadır. Rusya, Ukrayna ve İran'dan da konut yatırımı için İzmir'e geliyorlar. İnsanların bu konuda hızlı hareket etmeleri gerekiyor. Büyük metropollere baktığınızda İstanbul çok pahalı ve yaşanmaz hale geldi. İstanbul'da hayat, eğitim ulaşım, konut çok pahalı. Tek alternatif İzmir oldu. İzmirde çok fazla konut arzı yok çünkü yeni arsa üretilemiyor. Fiyatlar makul olursa firmalar da yatırım yapmaya devam edecektir. Yeni projelerde ise güven veren, konutları bitirmiş firmalar daha çok tercih edilecektir”

İZMİR'İN KUZEYİNDEKİ YATIRIMLARIMIZI YOĞUNLAŞTIRDIK

Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'de yapımı biten ve devam eden 10 farklı projeyle birlikte her segmentte konut tipini yaşama geçirdiklerini kaydetti.

İzmir'in özellikle kuzey bölgesini yatırımlar için yeni hedef olarak belirlediklerini ifade eden Kalı, şöyle devam etti: “Çiğli, Ulukent, Koyundere ve Menemene kadar olan bölge gelişime çok açık ve önemli bir yaşam merkezi konumunda. Hem kaliteli konutlar yapılıyor; hem de kent merkezine göre çok daha avantajlı fiyatlar sunulabiliyor. İzmir'in kuzeyinde Çiğli, Menemen ve Harmandalı'da projelerimiz var. Çiğli'de Wins Blue projemizde 900 bağımsız bölümü teslim ettik. Harmandalı'nda 4 etapta 750 daire yapacağız. Menemen'de ise 650 dairelik iki etaptan oluşan bir projemiz var.

Yatırımlarımızı kentin kuzeyine kaydırmaya başladık, projelerimizi henüz satışa açmadık. İzmirin tam merkezinde Alsancak'ta ve Gaziemir'de iki özel projemizin yapımı devam ediyor. Gaziemir projemizi yaz aylarında tamamlayacağız. Satışı devam eden 10 noktada projelerimiz var. İzmir'in her noktasında her segmente özel seçenekler sunan projemiz bulunuyor. Kira garantili sistemlerimiz var. Oturumcu ve yatırımcılar için farklı konut seçeneklerimiz de bulunuyor”

İKİ YIL İÇİNDE 3 BİN YENİ KONUT YAPACAĞIZ

2023 ve 2024 yılında toplamda 3 bin yeni konutu sahiplerine teslim edeceklerini dile getiren Op. Dr. Kenan Kalı şu görüşlere yer verdi: “İnşaat tarafında Türkiye'nin istihdamına da katkı sağlıyoruz. Bağlı birçok sektör de bizim için çalışıyor. İnşaat hem lokomotif bir sektör; hem de konut temel bir ihtiyaç. 300'e yakın sektörü de hareketlendiriyor. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri konut problemi. Hükümet, konut üretmek konusunda sektörü destekliyor. Kiralar çok arttı, ev alınamaz hale geldi. Kampanyanın daha geniş kesimlere ulaşabilmesi için insanların ikinci el dahil istedikleri evi alabilmeleri lazım. İnsanların daha rahat şekilde ev sahibi olmalarını teşvik etmek gerekiyor. Biz proje geliştirici bir firmayız. MyWay ve MyVia markalarımızla hem bulunduğumuz bölgeye hem de kente değer katıyoruz. Talebi karşılamak için herkesin bütçesine göre konut üretimine ve yatırımlara devam edeceğiz. 2023 ve 2024 yılı içinde toplam 3 bin konut üreteceğiz. Bu projelerle ilgili yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım planlamamız olacak. Talebi karşılamak konusunda herkesin bütçesine göre konut üreteceğiz”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑