YAŞAM

Grup Yorum üyelerine ev hapsi

Mahkeme tarafından serbest bırakılan Grup Yorum üyelerinin de aralarında olduğu 9 kişiye, konutu terk etme ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

18 Eylül 2012 Saat: 16:49
Grup Yorum üyelerine ev hapsi
Grup Yorum üyelerine ev hapsi

Gazi Polis Merkezi'nde üzerindeki bombayı patlatan İbrahim Çuhadar'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu önünde gelip, izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan 8'i tutuklandı. Aralarında Grup Yorum'un 2 üyesinin de olduğu 9 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı. Ancak serbest bırakılanlara yeni düzenleme ile adli kontrol tedbirlerine eklenen 'konutu terk etme' yasağı kondu. 

Canlı bomba İbrahim Cuhadar'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'nun önünde bekleyen kalabalık ile polis arasında arbede çıkmış ve 26 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan 21 kişi dün İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Savcı Muammer Akkaş tarafından sorgulanan şüphelilerden 17'si tutuklanmaları talebiyle özgürlük hakimliğine sevk edilmişti.

İstanbul 2 No'lu özgürlük hakimliğince sorgulanan şüphelilerden Sibel Kırlangıç, Cansu Öztürk, Osman Beyazkaya, Feridun Osmanağaoğlu, Doğan Taştan, Musa Kurt, İlkay İşler, ve Bahar Kurt, 'DHKP/C terör örgütü adına suç işlemek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Grup Yorum üyeleri Selma Altın ve Ezgi Dilan Balcı ile Önder Aydoğdu, Murat Gün, Bahar Ertürk, Mesut Yavuz, Damla Sandal, Derya Şeyhun, Erkan Erdem hakkında tutuklama sebeplerinin bulunduğu ancak tutuklamanın ölçülü olmayacağı ve adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı kararı verildi. Bu nedenle 9 şüpheli serbest bırakıldı. 

Ancak hakim, şüpheliler hakkında CMK 109/3-a maddesi uyarınca 'yurt dışına çıkmamak' ve aynı maddenin 3. fıkrasının j bendi uyarınca 'konutu terk etmemek' adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. Şüphelilerin adli kontrol tedbirlerine uymadıkları takdirde tutuklanabilecekleri de ihtar edildi. Konutu terk etmemek bendi yeni yasal düzenleme ile maddeye eklenmişti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑