GÜNCEL

Gülyan Kışanak, Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı tutuklandı

Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve kapatılan DTP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında tutuklama kararı verildi.

31 Ekim 2016 Saat: 00:05
Gülyan Kışanak, Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı tutuklandı
Gülyan Kışanak, Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturmaları çerçevesinde 5 gün önce gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, dün haklarındaki kısıtlılık kararının kaldırılmasının ardından avukatlarıyla görüştü. Sabaha kadar ifade veren Kışanak ve Anlı, bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

KIŞANAK, ANLI VE ATA TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Diyarbakır Büşükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, kapatılan DTP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında tutuklama kararı verildi. 

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak  ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için  Kocaeli'nin Darıca ilçesinde toplanan gruptan, 20 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde Kışanak ve  DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan  grubu polis, basın açıklamasını parti binalarında yapmaları konusunda uyardı.

Polisin uyarsına itiraz eden ve taşkınlık çıkaran gruba polis müdahale  etti. Aralarında HDP Kocaeli İl Başkanı İbrahim Ergin ve bazı parti  yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi, gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Gebze Fatih Devlet Hastanesindeki sağlık  kontrollerinin ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑