YAŞAM

Hakan Şükür: Ben Türk değilim

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür Burdur'da "Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim" dedi.

22 Şubat 2013 Saat: 19:41
Hakan Şükür: Ben Türk değilim
Hakan Şükür: Ben Türk değilim
Şükür, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşide bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusu üzerine Şükür, şöyle konuştu:

“Bugün yapılmak istenenleri hiç kimsenin kenara atmaması lazım. Ama buradan güç alan başka düşünceler de var. Yani bunun böyle olmasını istemeyen düşünceler de var. Bizim hassasiyetlerimiz belli. Ülkesi, bütünlüğü, mezhebi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, beraber yaşama, beraber bazı şeyleri çözme adına çok önemli. Bugün çok net görüyorsunuz kamuoyunda. Kolay bir süreç değil. Sizin attığınız adımlara ne kadar adım gelecek onu hep beraber göreceğiz. İnşallah daha sık beraber olur, daha fazla sorunlarımızı konuşup bu dostluğu kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Başta Kürt kardeşlerimizle olmak üzere.

"BU AÇIDAN BAKARSANIZ TÜRK DEĞİLİM"

Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim. Bu topraklarda yaşıyorum. Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlük de maalesef oldu. Bunları yönetmek çok zor. Herkes bir hak arayışı içinde oldu. Bunları devlet olarak vermek ve kafa yormak, bunlarla ilgili çalışma yapmak zorundasınız. Bugünün iktidarı olarak biz de bunu yapıyoruz.”

DROGBA VE SNEIJDER YORUMU

Şükür, söyleşi sonrası gazetecilerin Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in performansıyla ilgili sorusuna, “Çok kaliteli iki oyuncu. Renk kattılar. Hem ülkemize gelmeleri, burada oynamaları... Umarım çok başarılı olurlar. Ülkemizdeki diğer gençlere de örnek olurlar. Çünkü uluslararası çok önemli oyuncular. Ben ikisi de beğeniyorum. Ama performansları ne olur, hep beraber göreceğiz” dedi.

Şükür, iki oyuncunun Galatasaray'ın şampiyonlar ligi'nde oynadığı Schalke 04 maçındaki performansıyla ilgili soruya ise “Tabi Avrupa Kupası maçı için hazırlanmak zordur. Sneijder onun eksikliğini yaşadı. Ama Drogba'yı çok iyi buldum” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑