YAŞAM

Hakkari'deki 400 okula 3 bin 500 öğretmen

Hakkaride yeni eğitim yılının ilk gününde öğrenciler ders başı yaptı. Hakkari merkez ve tüm ilçeleri toplam 80 bin öğrenci eğitim görüyor. İl genelindeki 400 okulda 3 bin 500 öğretmen görev yapıyor.

17 Eylül 2012 Saat: 20:40
Hakkari'deki 400 okula 3 bin 500 öğretmen
Hakkari'deki 400 okula 3 bin 500 öğretmen

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliğine ValiYardımcısı Abdullah Şen, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Grup BaşkanıBekir Şirin, İl Milli Eğtim Müdürü Mehmet Sena Yakut, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimle atılacağını ifade eden Yakut, "Eğitimde etkili üç unsur vardır. Bunlar okul, çevre ve ailedir. Okuldenince en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Okul idaresi ve öğretmenlerin en önemli görevleri ise öğrencilerin, bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmektir." dedi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Grup Başkanı Bekir Şirin ise "Bütün devlet kurumları, bir millet olarak bugün sizler için buradayız. Sizi en güzel bir şekilde yetiştirmeyi bir ödev olarak görüyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrencilerin hazırladığı skeç ve yöresel halk oyunları izlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑