EKONOMİ

Halkbank’ın kart yapılandırması

Halkbank, kart borçlusu vatandaşa yapılandırma imkanı sundu. Peki bu imkandan kimler, hangi şartlarla yararlanacak? Milliyet 10 soru - 10 cevapta yapılandırmanın şifrelerini çözüyor

24 Ocak 2019 Saat: 09:29
Halkbank’ın kart yapılandırması
Halkbank’ın kart yapılandırması

Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın ardından kredi kartı borçlarını yeniden yapılandıracağını duyuran Halkbank’ın şartları belli oldu. Bankadan Milliyet’e verilen bilgiye göre, kredi kartı borçları aylık yüzde 1.1’den başlayan faizlerle 60 aya kadar vade ile yapılandırılabilecek. Bankada kredi kartı olan müşterilerin bankadaki ve diğer bankalardaki 31 Ocak 2018’e kadar olan kredi kartı borçları Halk Destek Kredisi kapsamında. Kampanya için son başvuru tarihi belirlenmedi.

1 - Hangi borçlar kredi kapsamında?

Bankada kredi kartı olan müşterilerin bankadaki ve diğer bankalardaki 31 Ocak 2018 tarihine kadar olan kredi kartı borçları Halk Destek Kredisi kapsamında.

2 - Banka müşterisi olma şartı var mı?

Bankada bireysel kredi kartı sahipleri Halk Destek Kredisi’nden yararlanabilecek.

3 - Başka bankadaki kredi kartı borcu için de kredi kullanılabiliyor mu?

Bankanın bireysel kredi kartı sahipleri, hem bankadaki hem de diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını yapılandırmak için Halk Destek Kredisi’nden yararlanabilecek.

4 - Hangi tarihler arasında başvuru yapılabilecek?

Bankadaki ve diğer bankalardaki kart borçlarını yapılandırmak isteyen müşteriler 22 Ocak 2019’dan itibaren başvuru yapabiliyor. Kampanya için son başvuru tarihi belirlenmedi.

5 - Dosya masrafı, sigorta gibi masraflar var mı?

Halk Destek Kredisi’nin yüzde 0.5 (Binde 5) oranında tahsis ücreti olacak. Hayat sigortasıyaptırmayı kabul eden müşteriler krediden yararlanabilecek.

6 - Başvuru için hangi belgeler gerekiyor?

Maaşını bankadan almayan müşteriler için gelir belgesi talep ediliyor.

7 - Takibe düşen borçlar da kapsamda mı?

Bankada ve/veya diğer bankada herhangi bir kredi ürünü kanuni takip hesaplarında izlenen krediler yapılandırma kapsamında değil.

8 - Emekliler kampanyadan yararlanabiliyor mu?

Bankanın ve diğer bankaların emekli müşterileri Halk Destek Kredisi’nden yararlanabiliyor.

9 - Kredide limit var mı?

Bankanın ve diğer bankalardaki 31 Ocak 2018 kredi kartı borç bakiyesi Halk Destek Kredisi’nden yararlanabiliyor.

10 - Halk Destek Kredisi’nde en uzun vade ne olacak?

Halk Destek Kredisi, Halkbank’ın bireysel kredi kartı sahibi olup, borçlarını ödemekte zorlanan veya birikmiş kredi kartı borcunu bireysel kredi vasıtasıyla taksitlendirmek isteyen müşteriler için kullanılacak. Bu kapsamda kredi çekmek isteyen vatandaşlar, 24 aya kadar yüzde 1.10, 60 aya kadar yüzde 1.20 faiz oranı ile kredi kullanabilecek.

BORÇLAR TEK ÇATI ALTINDA

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kredi paketini duyururken şunları kaydetmişti:

“Adını halktan alan bir banka olarak, halkımızın her türlü finansal ihtiyacına yanıt vermek önceliğimiz. Halk Destek Kredisi ile ödeme zorluğu yaşanan kredi kartlarına ait borçları yeniden yapılandıracak ve piyasa istikrarına katkı sağlamak için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Bu kredi sayesinde kart sahipleri biriken borçlarını tek bir çatı altında toplayarak  kolayca ödeme şansına sahip olacaklar. Bu kredimizle müşterilerimize rahat bir nefes aldıracağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑