YAŞAM

Harran'a özel defile

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı özel bir defile düzenlendi

17 Kasım 2013 Saat: 18:35
Harran'a özel defile
Harran'a özel defile

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü işbirliği ile Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde, “Başlangıcın Sırrı Göbeklitepe” isimli bir defile düzenlendi.

Harran Kültür Evi'nde gerçekleştirilen defilede İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Şanlıurfa'nın medeniyet tarihi ve kültürünü yansıtan ve özel olarak tasarlanmış kıyafetler sergilendi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) ev sahipliği yaptığı defile ve organizasyona katılan devetliler modanın tarihi bir mekanla buluşmasına tanıklık etmenin keyfini çıkarırken Harran için özel olarak hazırlanmış defileyi ilgiyle izledi. Harran için hazırlanan özel tasarımlardan Gelin ve Damat kıyafetleri ise büyük beğeni topladı.

Nemrut Dağının zirvesinde daha önce çok özel bir defile düzenlediklerine dikkat çeken Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, medeniyetler şehri Harran ilçesinde defile düzenlemenin çok anlamlı olduğunu önümüzdeki aylarda Anadolu'nun kadim şehirlerinde farklı defileler düzenleyerek o kentlerin tarihi dokularını yansıtmaya çalışacaklarını söyledi.

Opdyum olmadan tamamen doğal bir ortamda defile düzenlemenin harika bir proje olduğunu belirten Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri özel olarak hazırladıkları “Başlangıcın Sırrı Göbeklitepe” kreasyonunu profesyonel mankenlerle birlikte sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek yerel halkın ilgisinden çok mutlu olduklarını söylediler.

Şanlıurfa’nın binlerce yıllık medeniyet tarihinin renklerinin yansıtıldığı defilede dünyanın ilk tapınağı Göbekli Tepe’nin yanı sıra Harran Kümbet Evleri, Halepli Bahçe Mozaik, Amazon Kadınları ve Soğmatar motiflerinin yer aldığı eserler tanıtıldı. Defileye profesyonel mankenler Gizem Doğan ile Rukiye Gül de katıldı.

Harran’da düzenlenen defileye Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Harran İlçe Kaymakamı Selami Yazıcı, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, TMHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, GAPSAN A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Göncü ile moda ve hazır giyim temsilcileri katıldı.

Defilenin ardından Harran Kaymakamı Selami Yazıcı tarafından Öztürk ile Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'e plaket takdim edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑