YAŞAM

HAVUZLAR, BOĞULMALARIN ÖNÜNE GEÇTİ

İzmit Belediyesi tarafından yaz sezonu boyunca 21 noktada hizmet veren portatif yüzme havuzları çocukların eğlenceli zaman geçirmesinin yanısıra boğulma vakalarının da azalmasını sağladı

1 Ağustos 2012 Saat: 21:47
HAVUZLAR, BOĞULMALARIN ÖNÜNE GEÇTİ
HAVUZLAR, BOĞULMALARIN ÖNÜNE GEÇTİ

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan boğulma vakalarına artık İzmit’te çok sık rastlanmadığını vurgulayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Evlerinde sıcaktan bunalan çocuklar eskiden kendilerini derelere, göletlere ya da denize atarlardı. Yüzme bilmeden, yüzmeye elverişli bir yer olduğundan emin olunmadan çocuklarımızın girdikleri bu sular ne yazık ki pek çok çocuğa mezar oldu. Bizler yıllarca bu durumu üzülerek izlerdik” dedi.

 ŞİMDİ KAHKAHALARINI, OYUNLARINI İZLİYORUZ

 Bu kötü olayların çok geride kaldığına dikkat çeken Başkan Doğan “Marina’da Çayırköy Göleti’nde ve daha pek çok noktada rastladığımız bu vakalar çok geride kaldı. Artık İzmitli çocuklar mahallelerinde onlar için kurulan havuzlarda güven içinde serinliyor, profesyonel eğitmenler tarafından yüzme dersleri alıyorlar” diyerek artık çocukların kahkahalarını ve neşe içinde oynadıkları oyunların izlendiğini söyledi.

 

2 yılda 11 BİN çocuk yararlandı

 

İzmit Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 11 bu yılda 21 noktada kurulan havuzlardan bu güne kadar yaklaşık 11bin çocuk yararlandı. Yaz sonuna kadar hizmet verecek olan havuzlardan yararlanmak isteyen çocuklar İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

 

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑