GÜNCEL

HDP'li vekil: IŞİD'in karargahı Şanlıurfa

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD mensuplarının Şanlıurfa'yı karargah olarak kullandığını öne sürdü

15 Temmuz 2014 Saat: 10:08
HDP'li vekil: IŞİD'in karargahı Şanlıurfa
HDP'li vekil: IŞİD'in karargahı Şanlıurfa

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde, PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD, IŞİD militanlarıyla çatışıyor. Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne bağlı sınır hattındaki Ziyaret Mahallesi'nde de, PYD'ye destek için HDP tarafından kurulan çadırda nöbet tutuluyor.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, çadıra yaptığı ziyarette ortaya bir iddia attı: IŞİD militanları Şanlıurfa'yıkarargah olarak kullanıyor.

İbrahim Ayhan, şunları söyledi:

"Kobani'de Kürtlere yönelik çok ciddi saldırılar devam etmektedir. IŞİD çeteleri tarafından Kobani halkına yönelik büyük vahşetler ve katliamlar gerçekleştirilmektedir. Başta Türkiye olmak üzereOrtadoğu’daki belli güçler tarafından desteklenmektedir. Şanlıurfa bu desteğin en yoğunca yaşandığı yöreden biridir. IŞİD mensupları Şanlıurfa’da cirit atmaktadırlar. Hastanelerden tutun, mühimmat götürme, geçiş güzergahı kullanmaya kadar bir çok alanda Şanlıurfa’yı adeta bir karargah olarak kullanmaktadırlar. Bu da AKP hükümetinin sorumluluğunda gerçekleşen ve onların gözleri önünde yapılan olaylardır."

Sınırın karşısında çatışan IŞİD militanları tarafından nöbet çadırlarına yönelik ateş açıldığını, sınır hattına ise bir top mermisinin düştüğünü de iddia eden Ayhan, angajman kurallarının yerine getirilmesini istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑