GÜNCEL

HES'e giden kaçak yol!

Artvin'de HES kurmak isteyen şirket, 'imar planı onaylanmadan yol çalışması yapılamaz' uyarısına rağmen çalışmalara başlayınca bölge halkı savcılığa başvurarak firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

29 Haziran 2014 Saat: 11:33
HES'e giden kaçak yol!
HES'e giden kaçak yol!

Biyolojik çeşitlilik açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Kamilet Vadisi’nde hidroelektrik santrali (HES) yapmak isteyen BalsuElektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, HES inşaatı için hazırlanan imar planları onaylanmadan 15 kilometre uzunluğunda bir sondaj ulaşım yolu yapmak için faaliyete geçti. 

İnşaata tepki gösteren bölge halkı kaçak yol çalışmasını Artvin İl Özel İdaresi’ne bildirdi. Artvin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü de firmaya bir yazı yollayarak HES için hazırlanan imar planının henüz onaylanmadığını, dolayısıyla plan kesinleşmeden yol çalışmalarına başlanılmaması için firmayı uyardı. Ancak firma uyarıyı dikkate almadan sondaj ulaşım yolu inşaatına tekrar başlayınca bölge halkı durumu tekrar Artvin İl Özel İdaresine şikâyet etti. Şikyet üzerine Kamilet Vadisi’ne giden Artvin İl Özel İdaresi, bölgede inceleme yaptıktan inşaatı mühürledi. 

SUÇ DUYURUSU YAPILDI 

İl Özel İdaresi’nin ‘imar planı onaylanmadan yol çalışması yapılamaz’ uyarısını dikkate almayan firma, mühürlenen sondaj ulaşım yoluna kaldığı yerden devam edince bölge halkı savcılığa başvurarak firma hakkında suç duyurusunda bulundu. Kaçak şekilde HES için 15 Kilometre uzunluğunda bir sondaj ulaşım yolu yapılmak istendiğini söyleyen Arhavi Doğa Koruma Platformu üyesi Hasan Sıtkı Özkazanç şöyle konuştu: “HES için firma tarafından yapılan yasadışı inşaat faaliyetleri çok ilginç bir noktaya geldi. Valilik kaçak sondaj ulaşım yolunun mühürlendiğini savunuyor. Ancak firma yasalara aykırı olarak dağ yamacından aşağıya doğru hafriyat dökerek kaçak yol yapımına devam ediyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑