TEKNOLOJİ

iPhone kullanıcıları dikkat

Artık Apple'ın istediği gibi değil, kendi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz

28 Şubat 2021 Saat: 16:26
iPhone kullanıcıları dikkat
iPhone kullanıcıları dikkat

iPhone kullanıcıları dikkat

Artık Apple'ın istediği gibi değil, kendi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz

Apple yazılım güncellemeleri konusunda sıkı politika izliyor. iOS'un her yeni sürümüyle birlikte işletim sisteminin açıklarını kapatıyor, güvenlik iyileştirmeleri yapıyor, kullanıcıların eksik bulduğu kısımları düzeltiyor. Bunların için de yeni özellikler de dahil. Fakat Apple'ın huyu var, şirket iOS'un her yeni sürümünü tanıttığında belirli özelliklerden bahseder. Yaptığı yeniliklerin bir kısmını öne çıkartır. Arka planda olan ve gerçekten çoğu kullanıcının çok işine yarayacak yeniliği veya değiştirdiği kısımları da açıklamaz. Kullanıcının keşfetmesini ister. Sinir edici bir huy diyebiliriz. Ama Apple'ın izlediği yol bu şekilde. Her neyse uzun zamandır kullanıcıların çok istediği bir özellik sonunda devreye girdi. Artık Apple'ın varsayılan olarak kendi istediği iki uygulamayı değiştirme imkanınız var. İşte detaylar.

VARSAYILAN E-POSTA VE WEB TARAYICISINI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ

Apple nihayet varsayılan uygulamalar üzerindeki inadından vazgeçti, en azından daha yumuşadı. Şu anda bu özellik e-posta ve web tarayıcısı ile sınırlı. Daha açıklayıcı olmak gerekirse, artık varsayılan olarak mesela Outlook'u veya Chrome'u kullanabilirsiniz. Web tarayıcısıyla aç yaptığınızda ya da e-posta atmak istediğinizde artık sizin istediğiniz uygulama otomatik açılacak. Varsayılanı değiştirmek de çok kolay. iPhone veya iPad'de Ayarlar kısmına giren ve aşağıda bulunan yüklü uygulamalar listesine gelin. Artık hangi e-posta veya web tarayıcısının varsayılan olmasını istiyorsanız, o uygulamaya tıklayın.

Mesela Gmail'e tıkladığınızda, 'Saptanmış Mail Uygulaması' seçeneğini göreceksiniz. Buna tıklayın. Açılan pencereden Gmail'i seçtiğinizde, artık varsayılan e-posta uygulaması Gmail olacaktır. Tabii ki bunu Outlook veya başka bir e-posta uygulaması , web tarayıcısı kısmında Chrome, Yandex Browser, Firefox vb... uygulamalarla değiştirebilirsiniz. Tamamen size kalmış.

IPHONE'DA FOTOĞRAFLAR VE VİDEOLAR NASIL GİZLENİR?

iPhone'da fotoğraflar nasıl gizlenir? iOS 14'te fotoğraf ve videoları gizlemenin bir yolu var mı? Apple, iOS 14 işletim sisteminde Gizli Albüm'ü kapatma özelliğini sundu. Fotoğraf veya videoyu gizlediğiniz zaman, Gizli Albüm'e taşınıyor. Bir seçeneği aktif ederek Gizli Albüm'ü saklayabilirsiniz. İlk olarak Fotoğraflar uygulamasına tıklayın ve Albümler'e gelin. Hangi fotoğrafı gizlemek istiyorsanız, fotoğrafın olduğu albüme tıklayın. Sağ üst köşedeki Seç kısmına tıklayın ve fotoğrafı seçin. Sol alt köşede bulunan kare içindeki ok simgesine tıklayın. Açılan menüde Gizle seçeneğine tıklayın. Böylece fotoğraf Gizli Albüm'e taşınacaktır. Gizli Albüm, Albümler kısmında en altta görünür bir şekilde yer alır. Gizlediğiniz fotoğraf bu albümde bulunur. Gizli Albüm'ün görünürlüğünü kaldırmak yani gizlemek için de Ayarlar>Fotoğraflar seçeneğine tıklayın. Fotoğraflar sekmesinde Paylaşılan Albümler'in altında Gizli Albüm seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği kapattığınızda, Gizli Albüm'ün görünürlüğü de ortadan kalkacaktır.Eğer gizlediğiniz fotoğraflara ulaşmak isterseniz, seçeneği yeniden etkinleştirmeniz yeterli.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑