YAŞAM

İstanbul'da kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından İstanbul Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinden itibaren sulu kar olarak başlayan yağış yerini kar yağışına bıraktı.

19 Aralık 2018 Saat: 10:27
İstanbulda kar yağışı başladı
İstanbul'da kar yağışı başladı

Beklenen kar İstanbul’a geldi. Sabah saatlerinde Beylikdüzü'nde sulu kar olarak başlayan yağış yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının yanında rüzgâr da etkili oldu. İşe ve okula gitmek isteyenler zor anlar yaşadı.

CENDERE DERESİ'NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

İstanbul'da yağmur etkili oluyor. Yağış nedeniyle Kağıthane'de bulunan Cendere Deresi'nin su seviyesi yükseldi. Bazı yolları su bastı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

ÇANAKKALE’DE KAR TATİLİ

Çanakkale’nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde gece saatlerinde  başlayan kar yağışı etkisini sabaha karşı arttırdı.

İlçelerin yüksek kesimlerdeki yoğun yağış nedeniyle her iki İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okulların bir  günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

 Meteoroloji yetkilileri, Çanakkale genelinde kar yağışı beklendiğini  aktararak vatandaşların hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda  uyardı.

TRAKYA BEYAZA BÜRÜNDÜ 

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi  altına giren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, kar yağışı dolayısıyla beyaza  büründü.

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, bugün de devam  ediyor. Polis ekipleri, bazı kavşaklarda olumsuzluk yaşanmaması için önlem  alırken, belediye ekipleri de ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için kar küreme ve  tuzlama çalışması başlattı.

Kar yağışı nedeniyle tarihi Selimiye Camii ve çevresinde güzel  görüntüler oluştu. Kent merkezinin yanı sıra Bulgaristan'a geçişi sağlayan Kapıkule  Gümrük Kapısı ile Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda da  etkili olan kar nedeniyle, karayolları ekipleri, bu yolların ulaşıma kapanmaması  için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yürütüyor. Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu İpsala ve Keşan ilçesinde ilk  ve orta dereceli okullarda, Uzunköprü ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki  okullarda eğitime bugün ara verildi.

KIRKLARELİ'NDE TİPİ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde de dün akşam saatlerinde başlayan  kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı özellikle Demirköy, Kofçaz ile Bulgaristan'a ulaşımın  sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda etkisini sabah saatlerinde arttırdı.

Tipi şeklinde etkili olan kar yağışı, yaşamı da olumsuz yönde  etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü Demirköy  ilçesinde kar kalınlığı 3, Mahya Tepe mevkisinde 8, Kofçaz ilçesinde 5,  Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise 3 santimetreye  ulaştı.

Yollarda oluşan buzlanma ve kar birikintisi nedeniyle bazı sürücüler  zor anlar yaşadı. Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın  etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.  Kar yağışının gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

TEKİRDAĞ'IN MALKARA İLÇESİNDE EĞİTİME ARA

Tekirdağ ve ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı, gece yarısından sonra şehir merkezi ve Çorlu, Çerkezköy,  Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde etkisini artırdı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana arterler ile  Tekirdağ-Hayrabolu ve Tekirdağ-Malkara yolunda tuzlama ve kar küreme çalışması  yaptı.

Hayrabolu, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde yağan kar, ilçelere bağlı  mahallelerde de etkisini gösteriyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının aralıklarla devam edeceğini  bildirdi.

Bu arada Malkara ilçesinde de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları  nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑