TEKNOLOJİ

İşte 2014 yılında Google'da en çok aranan film

Google Trends, sinema konusunda Google’da 2014’te en çok aranan filmleri, oyuncuları, yönetmenleri açıkladı. Google'da en çok aranan film 'Karlar Ülkesi' oldu.

17 Aralık 2014 Saat: 19:31
İşte 2014 yılında Google'da en çok aranan film
İşte 2014 yılında Google'da en çok aranan film

Karlar Kraliçesi'nin büyüleyici uyarlaması animasyon film Karlar Ülkesi, tüm zamanların en yüksek gişe yapan çizgi filmi ve aynı zamanda da 2014 yılının en fazla aranan filmi oldu. Karlar Ülkesi üç Oscar ödülü kazandı. Selfie çeken Ellen’ın da sayesinde bu yılın töreni tarihte en fazla aranan tören oldu.



ALTIN Palmiye'yi kazanan Kış Uykusu aramalarda en fazla artış gösteren yabancı film oldu.

Idina Menzel ve Matthew McConaughey bu sene ilgi odağı oyuncular oldu. Biri ciddi rollere Oscar kazandıran bir geçiş yaparak McConaissance unvanını aldı, diğeri de Broadway'de çok başarılı oldu ve Karlar Ülkesi ile şöhreti buldu. Matthew McConaughey'in aksiyon oyuncusu oluşundan Hollywood'un önemli yıldızları arasına geçişini ifade eden “McConaissance” terimini The New Yorker buldu. Aktör için yapılan aramalar bu sene üç katına çıktı..

2013'ün ALTIN kızı Jennifer Lawrence Altın Küre zaferinin ardındanLeonardo Dicaprio ve Angelina Jolie'yi geçerek aramalardaki liderliğini sürdürdü.

Çalışmayı hiçbir zaman bırakmayan Woody Allen 1992'den beri her sene en az bir film yayınladı ve 2014 yılının en fazla aranan yönetmeni oldu.

12 Yıllık Esaret filminin Oscar adaylığının ardından, kölelik karşıtı olan Amerikalı gerçek "Solomon Northup" hakkındaki aramalar, kendisini oynayan "Chiwetel Ejiofor" aramalarından 10 kat daha fazlaydı.

Hollywood'un yıldız çifti bu sene evlendi, ancak Angelina, aramalarda daha fazla başarı göstererek eşi Brad Pitt'ten rol çaldı. Hakkında en fazla aranan şey çocuklarının tasarladığı gelinliği oldu.

Canımız tatlı bir şeyler çektiğinde ise "şekerleme", "patlamış mısır"dan 2 kat fazla arandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑