EKONOMİ

İzmit Belediyesi’nde bütçe 220 milyon lira

İzmit Belediyesi Kasım dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı

2 Kasım 2016 Saat: 12:56
İzmit Belediyesi’nde bütçe 220 milyon lira
İzmit Belediyesi’nde bütçe 220 milyon lira

Başkan Doğan, açılış konuşmasında Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne asil üye olarak katıldığını belirterek meclis üyelerine bilgi verdi. Doğan,”  kongrede ilk defa bu sene Türkçe’nin tercümesi yapıldı. Eskiden sadece İngilizce konuşulurdu. Bu önemli bir gelişmedir. Göç ve mültecilerle ilgili görüşlerimizi dile getirdik. Romanlarla ilgili de konuşma yaptım. Kongrede görevden alınan belediye başkanları ve kayyum atanan belediyelerle ilgili yarım gün görüşme yapıldı. Maalesef ülkemizdeki malum bölücü terör örgütüne bağlı hareket eden siyasi partinin üyeleri Türkiye’yi karalama çabası içinde oldular. Bunlara karşı kayıtsız kalmayarak AK Parti, CHP ve MHP üyeleri ortak hareket ederek gereken cevabı verdik” dedi.

“İŞİN TAKİPÇİSİYİZ”

Başkan Doğan Tepeköy ve Yeşilova’daki İSU’nun çalışmalarıyla ilgili olarak da”  İSU’nun bölgedeki çalışmasını bitirmesini bekliyoruz. İSU çalışmayı bitirir bitirmez üst yapıya hemen başlayacağız. İşin takipçisiyiz. Tramvay çalışmaları da belirlenen program çerçevesinde devam etmektedir. Zor bir çalışma, herkes olumsuz yönde etkileniyor. Bunun da takipçisiyiz. Meclis üyelerinin görev yaptığı bir komisyon tarafından esnafımıza neler yapılabileceğimiz konularında çalışma yapılması yararlı olacaktır” diye konuştu. Gündem maddeleri arasında yer alan Mardin iline bağlı Yeşilli Belediyesi ile kardeş şehir olma teklifi komisyona havale edildi. Etüt Proje Müdürlüğü’nün Başaran Caddesi cephe iyileştirme projesiyle ilgili teklifi de ayrıntılı görüşülmek üzere Plan Bütçe komisyona gönderildi.

MİA KABUL EDİLDİ

Mecliste, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.07.2016 tarih ve 401 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Lejandı ve Plan notuna ilişkin yasal askı süresinde yapılan itirazları içerir İmar Komisyonu’nun raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

2017 BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Belediye meclisinde 2017 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonunun raporu görüşüldü. CHP grubu rapora ret oyu vereceğini açıkladı. Başkan Doğan konuyla ilgili yaptığı konuşmada” İzmit Belediyesi, Türkiye’deki en şeffaf ve kayıt dışısı olmayan belediyedir. Sıfır kayıt dışı ve şeffaf olmak bizim olmazsa olmazımızdır” dedi. Yapılan oylamada 2017 yılı bütçesinin 220 milyon Lira olması oy çokluğu ile kabul edildi.

“BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AK”

Başkan Doğan bütçeyle ilgili yaptığı teşekkür konuşmasında” bütçenin hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bütçeye olumsuz oy verenlere de teşekkür ediyorum. Demokraside bunlar gayet normaldir. Bütçenin harcanmasında en büyük sorumluluk bana ait. 60 milyon bütçelerden 220 milyona geldik. Bütçemiz 3,5 kat artmıştır. CHP üyeleri bütçeyi çok hızlı büyüttüğümüzü söylüyordu. Bütçemizi, şehrimizin geleceği için büyütüyoruz. Şimdiye kadar bütçemiz hep denk gitti. Bütçenin yüzde 83 gerçekleşmesi küçümseniyor. Yıl sonuna kadar bu oran yüzde 90’ı bulacak. Aslında bize yüzde yüzler yakışır. İnşallah tekrar yüzde yüzleri gösteririz. Gönlünüz rahat olsun. Parayı en iyi kullanan belediyeyiz. Bütçenin büyümesi de bunu gösteriyor. İşçisine, esnafına, müteahhite borcu olmayan bir belediyeyiz. Milletin kuruşunu ziyan etmiyoruz. Bu konuda medyanın bazı kesiminden, başka kesimlerden tehditler bile aldık. Ama hakkı, hukuku, adaleti, ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak harcama yapıyoruz. Parasal konularda hiçbir sıkıntımız olmadı. Hep başımız dik, alnımız açık oldu. Projelerimizin bazıları 2017 yılına sarktı. Vaatlerimizin çoğu ya bitirildi ya da devam etmektedir. Allaha çok şükür sadece şehir merkezinde değil köylerimizde de hizmetlerimiz devam ediyor.  Her alanda örnek çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Eğitime, Türkiye’de en çok harcama yapan belediyeyiz. Camilere, Cem evlerine, spora hep destek oluyoruz. Attığımız adımlar Türkiye’de ses getiriyor. Çorba çeşmeler, okul hizmet masası, muhtarlar günü etkinliği, Çocuk Hakları Okulu, İZMEK, gençlere yapılan hizmetler hep örnek alınıyor. 2017 İzmit Belediyesi’nin parlayan yılı olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑