YAŞAM

Kaçak binaya AKP İl Merkezi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP'li Osmangazi Belediyesi tarafından imar izinlerine aykırı düzenlemeler gerekçe gösterilerek defalarca 'kaçak yapı zaptı' tutulan binada AKP Bursa İl Başkanlığı Hizmet Binası'n

25 Haziran 2013 Saat: 09:48
Kaçak binaya AKP İl Merkezi!
Kaçak binaya AKP İl Merkezi!
 AKP Bursa İl Başkanlığı’nın bulunduğu ve Bursalı işadamı Mustafa Kırcı’ya ait işhanıyla ilgili Osmangazi Belediyesiimar izinlerine aykırı düzenlemeler yapıldığı gerekçesiyle zabıt tutmuş ve buradaki işyerleri kapatılmıştı. Binanın bazı bölümleri mühürlenmişti. 

Uzun süre devreye alınamayan binadaki alışveriş merkezi açıldıktan bir süre sonra binanın hukuki eksikleri ve mühürlemeler nedeniyle kapatılmıştı. Son genel seçimlerde kaçak yapı zabıtları ortadayken Bülent Arınç’ın seçim bürosu olarak kullanılmıştı.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir süre önce hizmete alınan AKP Bursa İl Binası’nın resmi açılışında Türk Standartları Enstitüsü Bursa İl Koordinatörü Mustafa Kahraman tarafından kalite belgesi ve bayrağını aldı. 

Yanıt bekleyen sorular?  

AKP Bursa İl Başkanlığı’nın da bulunduğu ve Bursa’da mitinglerin yapıldığı Şehreküstü Meydanı’na cepheli binayla ilgili şu sorular yanıt bekliyor: 

-Mustafa Kırcı’ya ait binaya yönelik Osmangazi Belediye tarafından kaç adet zabıt tutuldu? 

-Binanın kaçak bölümleri için kesilen ceza miktarı ne kadardır? Bu cezalar ödenmiş midir ? 

- AKP Bursa İl Başkanlığı’nın binasının kirası ne kadardır ve kaç yıllık kira parası hangi banka hesabına yatırılmıştır? 

-Bu kiralamaya yönelik vergiler yatırılmışsa ne kadardır? 

-İşadamı Mustafa Kırcı’nın da ortakları arasında olduğu Atatürk Stadı’na bakan Kırcı Otel’de  de kaçak kat var mıdır ?Varsa burası için daha önce tutulmuş kaçak yapı zaptı var mıdır? 

-TSE,hakında daha önce kaçak yapı zabıtları tutulan binalardaki hizmet merkezlerine ne zamandan beri “kalite belgesi” vermektedir. TSE, Bursalılar’ın bildiği ve defalarca haberlere konu olan binayla ilgili imar izni aykırılıklarını incelemiş midir ?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑