YAŞAM

"Kan davalı" aileler barıştırıldı

Ceylanpınar ilçesinde aileler arasında 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanması sonucu arasında kan davası başlayan aileler barıştırıldı.

27 Ekim 2012 Saat: 19:41
"Kan davalı" aileler barıştırıldı
"Kan davalı" aileler barıştırıldı
Ceylanpınar ilçesinde aileler arasında 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanması sonucu arasında kan davası baş layan aileler barıştırıldı. 
  İlçede 3 yıl önce "araç park etme" sorunu nedeniyle çıkan silahlı kavganın ardından aralarında husumet oluşan Tanış, Timurtaş ve Bektaş ailelerinin ileri gelenleriyle Kurban Bayramı öncesinde görüşen kentin idarecileri ve kanaat önderleri, tarafları barışmaya ikna etti. 
  Tarım İşletme Müdürlüğü'nde bir araya getirilen aileler duaları n okunmasının ardından birbirlerine sarılıp barıştı. Taraflar daha sonra aynı sofrada barış yemeği yedi. 
  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, barışı temin eden aile büyükleri, kanaat önderleri ve katkısı olan herkese teşekkür etti. 
  İnsanca, barış içinde, huzurlu bir toplum istediklerini vurgulayan Vali Güvenç, "Son bir yılda Şanlıurfa'da 10-15 kan davası barışla sonuçlandı. Bu durum bizleri memnun ediyor. Bir daha böyle üzücü hadiselerin yaşanmamasını diliyoruz" dedi. 
  AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Kasım Gülpı nar, Abdülkerim Gök ve Mehmet Akyürek de husumetli ailelerin barışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
  Barış törenine Kaymakam İbrahim Çenet ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
  Ceylanpınar ilçesinde 2009 yılında 3 ailenin fertleri arasında "araç park etme" nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑