YAŞAM

Karın Ağrısı Diye Gitti, Şoke Oldu

Afyonkarahisarda, karın ağrısı nedeniyle hastaneye giden genç kızın midesinden yarım kilo kıl kütlesi çıktı.

2 Kasım 2012 Saat: 21:08
Karın Ağrısı Diye Gitti, Şoke Oldu
Karın Ağrısı Diye Gitti, Şoke Oldu
Afyonkarahisar'da, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran 17 yaşındaki bir bayan hastanın midesinden yarım kilo ağırlığında kıl kütlesi çıkarıldı. 

Uzun süre devam eden karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile iki defa doktora başvuran 17 yaşındaki bayan hastaya doktorlar sadece ilaç tedavisi uyguladı. 

Şikayetleri devam eden bayan hasta daha sonra Afyonkarahisar'daki özel bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Burada İç Hastalıkları Uzmanı tarafından muayene edilen hastanın yapılan tetkikler sonucunda midesinde yabancı bir cisim olduğu tespit edildi. 

MİDESİNDEN ÇIKAN ŞEY İLE ŞOKE OLDU 

Ameliyata alınmasına karar verilen hastanın cerrahi müdahalesi yapıldı. Yapılan ameliyatta 17 yaşındaki bayan hastanın midesinden yaklaşık iki yıl önce oluşmaya başladığı tespit edilen 10 santimetre genişliğinde yarım kilo ağırlığında kıl, ciklet, tırnak parçaları ve yemek artıklarından oluşan kitle çıkarıldı. 

SAĞLIK DURUMU İYİ 

Operatör Doktor Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Bulut, ameliyatın tıp literatüründe ender görünen bir durum olduğunu söyleyerek, hastanın bulantı, karın ağrısı, kusma ve ağzına acı su gelme şikayeti ile geldiğini daha sonra yapılan kontrollerde hastanın midesinde yabancı bir kitle tespit edildiğini belirtti. 

Tespitin ardından yapılan ileri tetkiklerde bu cismin kıl, ciklet, tırnak parçaları ve yemek artıklarından oluştuğunun anlaşıldığını belirten Bulut, şöyle konuştu: 

"Tespitlerin ardından mide şeklini alarak ince bağırsağa doğru giden bu kütle başarılı bir cerrahi müdahale ile hastanın midesinden çıkarıldı. Hastamızın durumu çok iyi. 

Bu tıp literatüründe ender olan ve dünyada eşine ender rastlanan olaylardan biri. Cikletler ile birlikte kendi saçları, elbise kılları, paraların mide içerisinde kalacağı ve bu tür kütlelere neden olacakları aileler tarafından bilinmeli, o yüzden aileler çocuklarına dikkat etmeliler." 

Dr.Bulut, konuşmasının ardından videoya çekilen ameliyatı basın mensuplarına anlattı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑