YAŞAM

Katleden polisleri serbest bıraktılar, ablalarını gözaltına aldılar!

Ankara Keçiörende dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile Cem Aygünü vuran iki polis serbest bırakıldı. Olayı protesto eden ablaları ise memura mukavemet etmekten gözaltına alındı.

2 Eylül 2012 Saat: 20:14
Katleden polisleri serbest bıraktılar, ablalarını gözaltına aldılar!
Katleden polisleri serbest bıraktılar, ablalarını gözaltına aldılar!

Radikal’in haberine göre, Keçiören’de ‘dur’ uyarısına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 24 yaşındaki Cem Aygün’ü vuran 2 polis ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kardeşlerinin öldürülmesini protesto eden yedi ablası ise Ankara Emniyet’i önünde eylem yapınca gözaltına alındı.

Polisin ayağı sendelemiş!
24 yaşındaki Cem Aygün, perşembe GBT sorgusu sırasında kaçtığı ve ‘dur’ uyarısına uymadığı iddiasıyla polisin açtığı ateşle hayatını kaybetmişti. Arkasından 10 el ateş edildiği saptanan Aygün’ün ölümüyle ilgili iki polis, önceki gün mesai saatinden sonra nöbetçi savcılığa çıkarıldı. İki polis ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Savcılığın otopsi raporu ve tanıkların ifadesini aldıktan sonra şüpheli polisleri tekrar ifadeye çağıracağı belirtildi. İki polis soruşturma nedeniyle açığa alınırken, haklarında idari soruşturma başlatılacağı belirtildi. Bu arada Aygün’ü vuran polislerin ifadelerinde ‘ateş sırasında ayağım sendeledi’ yönünde savunma yaptığı belirtildi.

Cem Aygün’ün ablalarına gözaltı!
Savcılığın bu kararı tepki toplarken, Aygün’ün yedi ablası dün sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelerek, kardeşlerini vuran polisleri görmek istedi. Buna izin verilmeyince arbede yaşandı. Aygün’ün ablaları Aylin, Sonay, Songül, Nazlıcan, Aynur, Döndü ve Yasemin Aygün polisin sert müdahalesiyle yaralandı ve Yenimahalle polis karakoluna götürüldü. ‘Polise mukavemet ve mala zarar vermekten’ haklarında işlem yapılan 7 kardeş 2 saat sonra bırakıldı. Cem’in ablalarından Aylin Aygün Radikal ’e şunları anlattı: “Kardeşimizi vuran polisleri görmek istiyoruz. İzin vermediler. Emniyetin önünde oturduk. Tehdit ettiler. Tekme tokat dövdüler. ‘Başka Cem’ler ölmesin’ diye çabalıyoruz. Bize terörist muamelesi yaptılar. Bize silah doğrultular. O polis memurlarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. İçimiz yandı, olay örtbas edilmesin istiyoruz.”

‘Bunun için adam öldürülür mü?’ 
Aygün’ün babası İsmet Aygün ise olayla ilgili şunları anlattı: “Tek oğlumdu. Evin göz bebeğiydi. Nasıl kıydılar? Adli bir suçtan 13 ay hapis cezası almıştı. Son yargı paketiyle birlikte denetimli serbestlikle bırakıldı. Her gün Keçiören Karakolu’na giderek imza atıyordu. O gün de yanındaki 2 kız arkadaşı arasında kavga çıkmış. Birisinin eli kesilince Cem de onu hastaneye götürmüş. Polis Cem’i olaya karıştı diye gözaltına almak istemiş Cem de ‘şartlı tahliyesi yanmasın’ diye kaçmış. Tek suçu bu? Bunun için adam öldürülür mü? Oğlum bir yere kaçmıyordu. Zaten her gün gidip karakola imza veriyordu.”

ÇHD: ‘Durdurmak için değil katletmek için ateş ettiler’
Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “ Aygün’ün ‘dur’ ihtarına’ uymadığını iddia eden polis, arkasından 10 el ateş ederek ‘durdurma’ değil katletme amacıyla hareket etmiştir. Yargı kararlarıyla aklanarak sırtı sıvazlanan işkenceci ve katil polislere her geçen gün bir yenisinin eklenmesi şaşırtıcı değil… Cem Aygün’ün polis tarafından öldürülmesi ilk değildir. İnfazı gerçekleştiren polisin aklanması için hem polis teşkilatının hem de yargının her yolu deneyeceğini biliyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑