GÜNCEL

Kazdağları'ndaki yangın: 200 hektarlık alan etkilendi

Kazdağlarının Havran sınırlarında kalan orman yangını rüzgar sebebiyle büyüdü. Yaklaşık 200 hektarlık alan etkilendi.

11 Eylül 2012 Saat: 03:33
Kazdağları'ndaki yangın: 200 hektarlık alan etkilendi
Kazdağları'ndaki yangın: 200 hektarlık alan etkilendi

Söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını belirtti. Ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını kaydeden Turhan, büyüyen yangının etkilediği alanın 200 hektara ulaştığını ve halen durdurulamadığını ifade etti. 

Havran civarındaki bütün belediyelerin itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgeye Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans gönderildi. Yangın söndürme çalışmalarına Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, Bursa, İzmir ve Çanakkale'den gelen ekipler de katılıyor. 

Havanın kararması yüzünden sadece karadan müdahale edilebiliyor. Havran’ın Tepeoba ve Kalabak köyü sakinleri köylerin üzerine duman çökmesi ve yangının konutlara ulaşma ihtimaline karşı alabildikleri eşyalarını alarak evlerini terk etti. Yangının Kalabak ve Temaşalık köyü ile Havran ilçe merkezini de tehdit etmeye başladığı öğrenildi. Yangının bu bölgeye sıçramaması için ekiplerin yoğun mücadelesi devam ediyor. 

Yetkililer, yangının sürmesi durumunda uçak ve helikopterlerin sabahın ilk ışıklarından itibaren tekrar söndürme çalışmalarına katılacağını duyurdu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑