GÜNCEL

Kışanak, adliyeye sevk edildi

Günler önce gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, bugün adliyeye sevk edildi

30 Ekim 2016 Saat: 14:25
Kışanak, adliyeye sevk edildi
Kışanak, adliyeye sevk edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca beş gün önce "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kışanak ile "Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı yakalanan Anlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

ADLİYE BİNASINA GETİRİLDİLER

Yoğun güvenlik önlemi altında adliye binasına getirilen Kışanak ve Anlı'nın savcılıkta ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi. Diyarbakır'da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, dün haklarındaki 5 günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra avukatları ile görüştü. Avukatlarla yapılan görüşmeden sonra Kışanak ve Anlı, dün gece sabah saatlerine kadar süren ifade verdi.

"İSTESELERDİ İFADE VERMEYEBİLİRLERDİ"

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekkilleri Kışanak ve Anlı'nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi: "İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak'ın ifadesini emniyet, Anlı'nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekkilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi"

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑