GÜNCEL

Kobani'de son durum / Sınırda son gelişmeler (10 Ekim 2014)

Şanlıurfa - Suriye sınırında dakika dakika son gelişmeler... Kobani'deki son durumu haberimizin içeriğinden takip edebilirsiniz.

10 Ekim 2014 Saat: 12:47
Kobani'de son durum / Sınırda son gelişmeler (10 Ekim 2014)
Kobani'de son durum / Sınırda son gelişmeler (10 Ekim 2014)

 IŞİD militanlarının yoğun hava saldırısı sonrasında durduğu ve bazı bölgelerden de çekildiği haberleri geliyor.

IŞİD güçleri bu saldırıda şehrin IŞİD kuşatmasında olmayan kuzey kesimini, yani Mürşitpınar yönündeki Türkiye sınırı bağlantısını hedef aldı. Bu saldırının başarılı olması durumunda Kobani dört bir yandan çembere alınmış hale gelecek.

IŞİD sadece doğu ve kuzeyden değil batı ve güneyden de Kobani’ye saldırıyor. Koalisyon güçleri de şehrin dışındaki IŞİD güçlerini batı, doğu ve güneyden bombalamaya devam ediyor. 

11:36
 - IŞİD Kobani'nin 3'te 1'ini elinde bulunduruyor. Çatışmalar batıya kaydı. Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşı sürüyor. Sabah saatlerinde kent merkezinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun vurulması sonucu Kobani’yi siyah dumanların kapladığı görüldü.

Dün akşam saatlerinde koalisyon güçlerine ait uçaklar tarafından Kobani’ye çok sayıda hava operasyonu düzenlenirken, çatışmalar da gece boyu sürdü.

Kobani’yi gören yüksek kesimlere konuşlandırılan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı tanklar da, çatışmaları takip etmeye devam ediyor.



YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑