YAŞAM

KONYALILAR, İNLİCELİLERİN İFTARINDA BULUŞTU

Konya Meram’a bağlı İnlice Kasabası’nın ve İzmir’de yaşayan sakinlerinin kurduğu İzmir İnliceliler Derneği, Bornova’nın güzide eğitim kurumlarından biri olan Özel İzmir Kolejinde 3. iftar yemeğini verdi.

26 Haziran 2015 Saat: 14:25
KONYALILAR, İNLİCELİLERİN İFTARINDA BULUŞTU
KONYALILAR, İNLİCELİLERİN İFTARINDA BULUŞTU

İnlicelilerin yoğun ilgi gösterdiği Okul bahçesinde verilen iftar yemeğine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Konyalılar Federasyonu başkanı ve belediye meclis üyesi Mehmet Aydoğan,  Bayram Çan, Hasan Parlar, bazı siyasi partilerin temsilcileri, işadamları, öğretmenler ile bine yakın İzmir’de yaşayan Konyalılar ve diğer davetliler katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve manevi bir hava içinde gerçekleşen iftar yemeğinde İzmir’de yaşayan Konyalı hemşehriler ve diğer çevre sakinleri, yapılan ikramlar eşliğinde  birbirleriyle sohbet etme ve tanışma imkanı buldular. Geceye katılan misafirlere hitaben açılış konuşması yapan İzmir İnliceliler Derneği Başkanı Mehmet AKŞİT,  iftar yemeğinin sponsoruna, geceye katkıda bulunan tüm İnlicelilere teşekkür etti.

 

İzmir İnliceliler Derneği Genel Sekreteri Nuri BEKECE’ de yaptığı konuşmada Ramazan ayının ve orucun önemine dikkat çekti ve şunları söyledi:  “Ramazan ayı oruç, teravih, mukabele ayı olmasının yanı sıra; aynı zamanda zekât, fitre ve sadaka ayıdır. Bu ayda Cenab-ı Hak’tan gelen af, rahmet ve bereketin bolluğu malumlarınızdır. Bu bereketin kullar arasında da tezahür ederek, sosyal yardımlaşmanın ibadet disiplini ile eda edilmesi, olandan olmayana akan hayır pınarlarının açılması, vücut ve ruh sağlığı bakımından ramazan bir fırsat ayıdır. Allah Teâlâ’nın rızkını çok verdiği kişilerle, az verdiği kişilerin aynı sofrayı paylaşmaları, böylece yaratılan arasında oluşan muhabbetten, yaratana uzanan muhabbete kavuşulması arzusunun verdiği manevi haz, ramazanın hikmetlerindendir. Biz de bu vesileyle,  İzmir İnliceliler Derneği olarak şehrimizin, köyümüzün insanlarını iftar soframızda buluşturmayı amaçladık. Cenabı Allah’tan dileğimiz odur ki; bu buluşma hayırlara vesile olsun. Bu hayırlarımız da bizim dünya ve ahrette mutluluğumuzun teminatı olsun İnşallah.”

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeği yapılan konuşmalardan sonra, okulun halı sahasında cemaatle kılınan akşam ve teravih namazlarıyla son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑