EKONOMİ

Koronavirüsten etkilenen esnafın kredi borcuna 3 ay erteleme!

Başkan Erdoğan ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs için Çankaya’da yapılan zirvenin ardından açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı’nda yer alan bir madde binlerce esnaf ve sanatkarın içini bir nebze olsa da rahatlata

20 Mart 2020 Saat: 09:20
Koronavirüsten etkilenen esnafın kredi borcuna 3 ay erteleme!
Koronavirüsten etkilenen esnafın kredi borcuna 3 ay erteleme!
  • Başkan Erdoğan liderliğinde yapılan "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"nın ardından ''Ekonomik İstikrar Kalkanı'' adı verilen 100 milyar liralık bir paketle, salgınının etkilerinin azaltılması amaçlandı.

    21 maddelik ekonomik tedbir paketinde işverenden işçiye emekliden ihtiyaç sahiplerine pek çok farklı kesim için süresi 6 aya kadar çıkan teşvik, destek, muafiyet, indirim ve borç erteleme gibi avantajlar sunulacak.

    Söz konusu maddelerden biri ise içinde bulunduğumuz olağanüstü halde esnaf ve sanatkarların bir nebze de olsa içini rahatlatacak.

    VİRÜSTEN ETKİLENİN BORCUNA 3 AY ERTELEME
    Koronavirüs salgınından kaynaklı işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkarların borçları ertelenecek.

    Atılacak adım Halkbank üzerinden gerçekleştirilecek. Esnaf ve sanatkarların bu bankaya olan kredi borçları, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑