EKONOMİ

KOTO’da son meclis

Kocaeli Ticaret Odası’nın 2014-2017 dönemi son meclis toplantısında duygu yüklü anlar yaşandı

28 Mart 2018 Saat: 15:18
KOTO’da son meclis
KOTO’da son meclis

KOTO’da son meclis

Kocaeli Ticaret Odası’nın 2014-2017 dönemi son meclis toplantısında duygu yüklü anlar yaşandı

Kocaeli Ticaret Odası, gelecek hafta 3 Nisan’da gerçekleştireceği başkanlık seçimleri öncesinde son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonunda üyelere vazo ve tabaktan oluşan hediyeler yönetim kurulu tarafından verildi. 3 Nisan 2018 Salı günü Kocaeli Ticaret Odası Başkanlık seçimlerini gerçekleştirilecek. Bu seçimler öncesi KOTO son meclis toplantısını yaptı. Mart ayı toplantısı 4 maddelik gündemle görüşüldü. İlk maddede Şubat ayı toplantı zabıtları görüşüldü ve onaya sunuldu. Aylık faaliyet raporları ve Şubat ayı mizanı da görüşülerek meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Mütevelli heyeti toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında ise meclis üyelerine 4 yıllık katılım ve hizmetlerinden dolay hediyeler verildi.

BAŞKAN SEÇİM ÖNCESİ UYARDI

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut seçim öncesi son meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu meclis toplantısı dönemimizin son meclis toplantısı. İDEV Fuarı gibi önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Yakınını kaybetmesine rağmen bu süreçte her zaman yanımızda olan Volkan kardeşimize teşekkür ederiz. Katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek hafta seçimimiz var. Bu açıdan yönetim kurulu toplantımızda yetki belgelerinin alımında sayının düşük olduğunu gördük, bununla alakalı üyelerimizi bilgilendireceğiz. İmza sirküleri yanlarında olmalıdır. Aday arkadaşlarımız üyelerine bunları belirtsinler, herhangi bir sıkıntı çıkmasın. Herkesten hakkını helal etmesini diliyorum. 3 Nisan’da yapılacak seçim için çalışma yapacak arkadaşlarımızın 4 Nisan’ı düşünerek çalışmalarını yapmalarını bekliyorum” dedi.

YILMAZ, İDEV’İ ANLATTI

KOTO Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz İDEV Fuarı’nı değerlendirerek,   “Bildiğiniz gibi İDEV 2018’i gerçekleştirdik. Bu sene fuarımız 5 gün oldu. Toplam 48 bin 300 kişi fuarı ziyaret etti. 102 firma ürünlerini sundu. Münferit olarak katılan 2 firmamız vardı. Fiat ve Volvo. Otomobil özel bölümü oldukça dikkat çekti. İDEV Fuarı’nda en önemli uygulama ikili görüşmeler oldu. Bosna- Hersek, Kosova, Yunanistan, Çin gibi ülkelerden temsilciler vardı. Konut, otomotiv, düğün ve evliliğe ilişkin firmalar, katılarak desteklerini verdi. Yine fuarımıza teşriflerini eksik etmeyen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı ve Bolu Valisi Aydın Baruş, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ileberaberindeki Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

ÖZKAN’DAN DUYGU YÜKLÜ SÖZLER

KOTO Meclis Üyesi Hakkı Özkan hüzünlü olduğunu belirten bir konuşma yaptı. Özkan, “Burada taşın altına elini koymayı bilenlerdenim. Bu toplantılara hep katılmaya çalıştım. Gönlünü kırdıklarımdan özür diliyorum. Önceki dönemde yeni binanın yapılmasında manevi anlamda ciddi katkılarımızın olduğunu düşünüyorum. Birtakım talihsizlikler oldu. Kaoslar oldu. Şimdi güzel bir ekip oluşturuldu. Gemiyi karaya oturmaktan kurtardılar. Bundan sonra okyanustaki fırtınalarla boğuşmalarını tavsiye ederim. Önceden 15-20 Trilyon bütçeli bir odaydı. Odanın gücü azaldı. Şu anda cılız bir oda haline geldi. Bundan sonra ağabey oda olarak parçaların bir araya gelmesini temenni ediyorum. 121 yıllık bir oda ve gurur duyuyoruz. Ayrıca bu kürsüden ne dediysem samimiyetle söylüyorum. Hiç kimsenin kişiliği ile sorunum olmadı” ifadelerini kullandı.

GELİR VE GİDER HESAPLARI

Son olarak ise Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Avni Arıcan odanın ekonomik durumu ile ilgili yaptığı konuşmada,  “Komisyonun 23 Mart 2018 Cuma günü yapılan toplantıda incelenen Şubat ayı mizanında bankada toplam 5 Milyon 459 Bin 196 TL olduğu, Şubat ayının gelir ve gider tablolarının incelendiğinde gelirin 645 Bin 500 TL, giderin ise 701 Bin 968 TL olduğu bildirildi” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑