YAŞAM

Köye dönüş başladı

PKK, 1987 yılında Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya köyünde biri 3 günlük bebek, 10'u çocuk 25 kişiyi öldürmüştü. Katliamdan kurtulanlar köylerini terk edip büyük şehirlere göç etmişti. 26 yıl sonra her şey tersi

25 Mart 2013 Saat: 08:49
Köye dönüş başladı
Köye dönüş başladı

Terör örgütü PKK mensuplarınca 1987 yılında Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya köyünde katliam yapıldı. Teröristler; biri 3 günlük, diğeri 6 aylık olan 10'u çocuk 25 kişiyi katletti. Katliamda yakınlarını kaybedenler, büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldı. 80 haneli köyün sakinlerinden iki aile, çözüm süreciyle birlikte Köye Geri Dönüş Projesi kapsamında 10 yıl önce doğup büyüdükleri topraklarına geri dönüş yaptı. Kalan 78 aile ise dönüş için köyün içme suyu ve yol meselesinin çözümünü bekliyor. Nesih Talu da köye dönenlerden biri. Çözüm sürecinden tam destek veren Talu, "Acımızı gömdük, barış istiyoruz. Kavga ve çatışma istemiyoruz. Barış için çalışanın Allah yardımcısı olsun" dedi. 6 çocuk babası İkram Talu ise, "Buradan kaçan insanlar çok acı çekti. Allah o acıyı tekrar kimseye göstermesin" ifadelerini kullandı. 

ACIMIZI GÖMDÜK 
Köylerine kavuşan iki aile, yakınlarının kabri başında dua ediyor. Köy sakinleri, “Çok büyük acılar çektik. Ama artık acımızı gömdük, barış istiyoruz. Kavga ve çatışma olmasın” diyerek duygularını paylaşıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑