EKONOMİ

KSO’da Ar-Ge toplantısı

Kocaeli Sanayi Odası'nda “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı

5 Ekim 2016 Saat: 15:07
KSO’da Ar-Ge toplantısı
KSO’da Ar-Ge toplantısı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya firmalar büyük ilgi göstererek salonu tamamen doldurdu. Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ar-Ge ve Tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi ile ilgili kanun uygulama yönetmeliğinin ve ilgili Bakanlar Kurulu Kararlarının yayınlanması ile birlikte Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmak için önemli fırsatlar da beraberinde gelmiştir.Bu fırsatlar konusunda firmaları bilgilendirmek ve Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olma potansiyeline sahip firmaların bu desteklerden yararlanmasını sağlamak üzere; T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Odamız işbirliği ile firmalarımıza katkı sağlamak amacıyla bu tanıtım ve bilgilendirme çalışması düzenlenmiştir” dedi.

“Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” Toplantısına katılarak ilk sözü alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç.Dr.İlker Murat Ar , “ Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri hakkında sunum yaptı. Doç.Dr. Ar , Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçleri hakkında bilgi verdi.

Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek uygulamalar bilgisi sundu.

 “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme”Toplantısının son konuşmacısı Kordsa, Ar-Ge Müdürü İbrahim Yıldırım, Ar-Ge Merkezi Olmak; Deneyimler Üzerinden Değerlendirmeler yaptı.

“Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” Toplantısının 2.Bölümünde  Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Başvuru Yol Haritası bilgilendirme gerçekleştirilerek, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalarla birebir görüşmeler yapldı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑