YAŞAM

Leyla Alaton'dan skandal "Ayasofya'da dans" provokasyonu.

Leyla Alaton, Instagram hesabından, Ayasofya'ya yaptıkları ziyaretin fotoğraflarının paylaştı. Paylaşımda, bir kişinin Ayasofya'da dans ettiği görüldü..

6 Ocak 2019 Saat: 09:56
Leyla Alatondan skandal Ayasofyada dans provokasyonu.
Leyla Alaton'dan skandal "Ayasofya'da dans" provokasyonu.

İş kadını Leyla Alaton, 150 kişilik bir grupla, Ayasofya Müzesi'ne gece yarısı gezisi yaptı.

Geziyi sosyal medya hesabından paylaşan Alaton'un, yayınladığı "Ayasofya'da dans fotoğrafı' büyük tepki çekti.

AYASOFYA'DA DANS SKANDALI!
Alaton, paylaştığı fotoğraflara, "Müzede bir gece. 150 kişilik bir grup halinde @saffetemretonguc ile Ayasofya'yı geceleyin dolaşmak bir ayrıcalık. İyi ki bu kadar özel bir şehirde yaşıyoruz dediğim gecelerden birini dostlarla paylaşmaca." notunu düştü.

Paylaşılan danslı fotoğrafa,, kısa sürede büyük tepki yağdı. Tepki gören fotoğrafta, bir kadının müze içinde dans ettiği görülüyor.

FATİH'İN MİRASI VE EMANETİ AYASOFYA'DA NAMAZ KILINAMIYOR!
Ayasofya'nın statüsü, bugüne kadar en çok tartışılan konulardan biri. Ayasofya'da daha önce namaz kılmaya çalışma girişimleri başarısızlıkla ve engellerle sonuçlanırken, dansa yönelik bir müdahalenin gelmemesi ise tepkilere neden oldu.

İNCELEME BAŞLATILDI
Bu çirkin provokasyon sonrası Ayasofya Müzesi'nin resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. İşte açıklamanın tamamı;

İlgili mevzuatımız çerçevesinde müzemizde, Turizm Firmalarından gelen talepler doğrultusunda akşam saatlerinde özel çaılışlar gerçekleşmektedir. Nitekim, 05 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen akşam açılışında, ziyarete gelen bir bayan tarafından, bir bale hareketi olan 'spagat' figürü müze içerisinde yapılmış ve diğer ziyaretçiler tarafından fotoğrafı çekilmiştir. Bu husus sosyal paylaşım sitelerine yansımız ve tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑