TEKNOLOJİ

LG'den bükülebilir ekranlı telefon

LG, 5 inçlik bükülebilir organik ışık yayan diyot ekranlı cep telefonunu bu hafta tanıtacağını açıkladı.

22 Mayıs 2013 Saat: 12:07
LG'den bükülebilir ekranlı telefon
LG'den bükülebilir ekranlı telefon
Yakında bükülebilir, organik ışık yayan diyot (OLED) ekranlı cep telefonlarıyla tanışacağız. LG Ekran, bu hafta Kanada'da yapılacak Bilgi Gösterimi Topluluğu fuarında 5 inçlik bükülebilir organik ışık yayan diyot ekranlı cep telefonunu tanıtacağını açıkladı.
Bu yılın başında yapılan Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı'nı ziyaret edenler Samsung'un ürettiği bükülebilir ekranlı telefon prototiplerini görme fırsatı bulmuştu. Ancak bu gelecek nesil ekranlar LG için bir ilk olma özelliği taşıyor.
LG iştirakleri bu zamana kadar esas olarak televizyonlarda kullanılan OLED teknolojisini daha etkin şekilde pazarlamak istiyor. LG Elektronik, Ocak'ta tanıtımı yapılan düz ekran modellerin ardından, 55 inçlik yuvarlatılmış ekranlı OLED televizyonlar için Nisan sonundan bu yana sipariş almaya başladı. Ekranları ise LG Ekran sağlıyor.
Mobil cihazlarda OLED teknolojisi kullanmaktan kaçınan LG, geleneksel likit kristal ekranlardan bükülebilir OLED ekranlara geçerek büyük bir atılım gerçekleştirmiş olacak.
Analistler söz konusu bükülebilir ekranlar olduğunda OLED teknolojisinin LCD'lere göre daha avantajlı olduğunu söylerken, LG'nin mobil cihazlar için OLED teknolojisine geçme kararının arkasında da bu olduğu düşünülüyor.
İlk çeyrek küresel akıllı telefon yarışında Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sıraya oturmayı başaran LG Elektronik'ten Nisan ayında yapılan açıklamada, 4. çeyrekte piyasaya bükülebilir, OLED ekranlı bir akıllı telefon sürüleceği belirtilmişti.
LG Ekran'dan baş teknoloji yetkilisi Yeo Sang-Deok, "Son trendler küçük ve orta boyutlu ekran piyasasının yüksek çözünürlük ve düşük pil tüketimine, büyük ekran piyasasının ise OLED ve Ultra HD'ye kaydığını gösteriyor," dedi. Deok ayrıca, LG Ekran'ın yeni ekran gelişimlerine artan talebi karşılamak için hazır olduğunu ifade etti.
Akıllı telefon arenasındaki cihaz üreticileri için, ürün farklılaşması giderek zorlayıcı bir hal alıyor. LG gibi ikinci lig oyuncuları endüstri liderlerinin piyasayla tanıştırdığı yazılım ve donanımı aynı hızla takip ediyor.
Endüstri gözlemcileri ise bükülebilir ekranların endüstriye can vereceği görüşünde.
Buna karşılık üreticilerin bükülebilir ekranlı telefonlarda seri üretime geçmesinden önce teknolojik anlamdaki bazı engellerin üstesinden gelmesi gerekiyor.
Analistler eğilebilir ve sarılabilir telefonların esas olarak ekran teknolojisinin bir sonraki adımı olduğunu, ekranların şu an için gerçek anlamda esnek olmadığını belirtti. LG'nin bu yıl sonunda piyasaya süreceği bükülebilir ekranlı akıllı telefonlar, plastik kırılmaz ekranlara sahip olacak. Bu da bükülebilir ekran teknolojisinin ilk adımı olarak görülüyor.
Hem Samsung hem de LG bükülebilir ekranlı telefon teknolojisi üzerinde çalışırken kırılmama özelliğine sahip bu ekranlar diğer ekranlara göre daha hafif olacak. Samsung bükülebilir ekranlı akıllı telefonların ne zaman piyasaya sürülebileceği konusunda açıklama yapmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑