YAŞAM

Limandan Kaçan Angus Güçlükle Yakalandı

Avustralyadan deniz yoluyla Tekirdağ Limanına getirilen anguslardan biri, gemiden kamyona yükleme yapıldığı sırada kaçtı.

25 Ağustos 2012 Saat: 13:12
Limandan Kaçan Angus Güçlükle Yakalandı
Limandan Kaçan Angus Güçlükle Yakalandı

Avustralya'dan deniz yoluyla Tekirdağ Limanı'na getirilen anguslardan biri, gemiden kamyona yükleme yapıldığı sırada kaçtı. Yaklaşık 10 kilometre boyunca otoyolda koşarak trafiği birbirine katan angus veteriner tarafından uyuşturucu iğneyle vurularak etkisiz hale getirilip yakalandı. 

Avustralya'dan deniz yoluyla 2 gün önce Tekirdağ Limanı'na 'Alma Washe' adlı gemiyle 9 bin angus getirildi. Anguslardan biri gece saatlerinde gemiden kamyonlara yüklenirken kaçtı. Limandan kaçan angus sahil yolu boyunca koşmaya başladı. Trafikte ilerleyen angusu polis ve zabıta ekipleri yakalamaya çalıştı. Polis ekipleri araç sürücülerini megafonunla uyararak, 'Herkes kaçsın, hayvan saldırıyor, herkes çekilsin' anonsu yaptı. Angusu yakalamayan polis ekipleri hayvanı yormak için araçla kovaladı. Yaklaşık 10 kilometre koşan angus, Değirmenaltı Mahallesi'nde bir yazlığın bahçe duvarında sıkıştırıldı. 

ANGUS, POLİSE SALDIRDI 

Yorgun düşen angus sokak üzerinde durdu. Bu sırada yakalamak için angusun üzerine giden bir polis memuru aniden üzerine koşan hayvanın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Çevredekiler saldıran hayvandan işyerlerine kaçarak kurtuldu. Gemide bulunan Romanyalı hayvan bakıcıları kement atarak angusu yakaladı. Tekirdağ Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü görevlisi de angusu uyuşturucu iğneyle vurularak etkisiz hale getirdi. 

MAHALLELİ KORKU DOLU ANLAR YAŞADI 

Çevreye saldıran angus nedeniyle mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Bazı kişiler ise olayı cep telefonları ile görüntüledi. Mahallede oynayan çocukların tehlike atlattığını söyleyen Ahmet Demir, "Bu hayvan buraya kadar nasıl geldi? Bu kadar kişinin hayatını risk altına aldılar. Bu işi yapanların daha dikkatli olması lazım" dedi. 

Yakalanan angus daha sonra iplerle bağlanarak kaçtığı limana götürüldü. -

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑