YAŞAM

Lojmanda yaşam savaşı

Bartın'da, 42 yaşındaki Ahmet Yılmaz, ardından biri 7 aylık 3 çocuğu ile boş bir okulun lojmanında yaşıyor

16 Ocak 2013 Saat: 16:05
Lojmanda yaşam savaşı
Lojmanda yaşam savaşı
Bartın'da, 42 yaşındaki Ahmet Yılmaz, 7 ay önce eşinin doğumdan sonra yaşamını kaybetmesinin ardından biri 7 aylık 3 çocuğu ile boş bir okulun lojmanında yaşıyor. Yılmaz, lojmanın soğuk olduğunu, bebeğe bakmakta zorlandığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
7 ay önce hastaneye kaldırılan 40 yaşındaki Zühre Yılmaz doğumdan sonra iç kanamadan dolayı hayatını kaybetti. Ahmet Yılmaz eşi öldükten sonra 7 aylık Yadigar Armağan Yılmaz, 17 yaşındaki Duygu Yılmaz ve 16 yaşındaki oğlu Mahsun Yılmaz ile yaşam mücadelesi vermeye başladı. Bartın'a bağlı Büyükkıran Köyü'nde yaşayan Yılmaz ailesi, eğitimin yapılmadığı köydeki ilköğretim okulunun boş lojmanına yerleştirilirken, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gelen yardımlarla hayatını sürdürmeye çalışıyor.
Ahmet Yılmaz inşaatlarda iş buldukça çalışırken, Duygu Yılmaz ise kardeşi Yadigar Armağan Yılmaz'ın bakımı için çalıştığı tekstil fabrikasındaki işini bıraktı. Mahsun Yılmaz ise tekstil fabrikasında asgari ücretle çalışıyor. Ahmet Yılmaz, bebeğe bakmakta zorlandıklarını ifade ederek, "Kızımla elimden geldiği kadar bebeğin bakımını yapmaya çalışıyoruz. Oturduğumuz okulun lojmanı kış aylarında çok soğuk oluyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
7 aylık kardeşine bakan Duygu Yılmaz ise "Annem doğumdan sonra vefat etti. Bende mecburen işi bıraktım. Babam ve ben, kardeşime bakmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑