YAŞAM

Markalar tüketicinin zihninin derinliklerine kokuyla ulaşıyor

Tüketici beklenti ve taleplerini doğru okumak tüm sektörlerde kritik bir önem taşıyor. Rekabetin her geçen gün kızıştığı ticaret dünyasında, “tüketici ne istiyor?” sorusuna en doğru cevapları, profesyonellerin hazırladığı analizler ve testler veriyor

18 Ocak 2023 Saat: 13:13
Markalar tüketicinin zihninin derinliklerine kokuyla ulaşıyor
Markalar tüketicinin zihninin derinliklerine kokuyla ulaşıyor

Son yılların en gözde pazarlama stratejilerinden biri olan duyuya seslenmede en etkili araçlardan birinin koku olduğu dikkat çekiyor. Gıda, kozmetik, kimya, tekstil ve ambalaj endüstrisi gibi pek çok sektörde insan koku alma duyusu üzerine yapılan çalışmalar her geçen gün daha çok önem kazanıyor. Sektöre özel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup, Döhler iş birliğiyle 24 Şubat’ta Workinton Kozyatağı AND’da koku alanında yapılan araştırmaları incelemek ve tecrübe etmek amacıyla Koku Atölyesi düzenliyor.

Koku ve koku alma duyumuzun nasıl düşündüğümüzden, nasıl hareket ettiğimize kadar hayatımızı derinden etkilediğini belirten Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı şunları söyledi: “Belki babamızın en sevdiği içecek olan taze demlenmiş çay kokusu ya da bizi çocukluğumuza götüren fırından yeni çıkmış dumanı üstünde kek kokusu, yağmur sonrası toprak kokusu, o en güzel tatili çağrıştıran iyot kokusu gibi hafızalarımızda bir anıyla eşleşen kokular saymakla bitmez. Kokular, hem anıları çağrıştırıyor hem de yeni deneyimlerle anıları oluşturuyor. İşte bu anılarımıza dokunması bir ürünü tercih ederken de etkili oluyor. Buna bağlı olarak tüketiciler tarafından beğenilen bir kokunun tüketici davranışları üzerindeki pozitif etkisi yeni ürün geliştirme noktasında sıklıkla değerlendiriliyor. Özetle koku tüm sektörler için kritik bir noktada duruyor.”

Koku tanımlayıcıların kısıtlı olması sebebiyle kokunun bir ürünün özellikleri üzerindeki etkisi ile ilgili hala bilinmeyen birçok yön olduğunu söyleyen Sinem Bahçekapılı; “Koku tanımlayıcıları için kullandığımız koku kütüphanemiz genişledikçe ve farklı konsantrasyonları tanımlama kapasitemiz arttıkça ürünün özellikleri ve etkileri hakkında derin bir bilgi sahibi olabiliriz. Karma Grup olarak bu alandaki sorulara cevap bulmak, koku alanında yapılan araştırmaları incelemek, farklı kokuların ve aromaların tanımlanması, koku profillerinin ve koku eşiklerinin belirlenmesi üzerine uygulamalar yapmak üzere sektör profesyonellerine Koku Atölyesini düzenliyoruz. Atölye çalışmamızda sektör profesyonellerinden sınırlı sayıda katılımcı yer alabilecek” dedi.

 

KOKU ATÖLYESİ

Atölye Tarihi: 24 Şubat, Cuma 13.00- 17. 30

Eğitim Yeri: Workinton Kozyatağı AND

Kayıt – İletişim: 0216 706 34 70  / 0216 906 00 40 /  info@karmalt.com

 

Program Akışı:

  • Koku Algılama Faktörleri/Koku Fizyolojisi - Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven
  • Koku Profilleri - Döhler
  • Duyusal Analiz için Panelist Seçimi/Eğitimi’nde Koku Uygulamaları - Dr. Tuğba Özdal
  • Kokuların Tanımlanması Testi
  • Aromaların Tanımlanması Testi
  • Koku Profillerinin Belirlenmesi Testi
  • Koku Farklılıklarının Algılanması Testi

 

Uygulama Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Eğitmenler ;

Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven

Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Özdal

Döhler Ar-Ge Direktörü Eser Küreli

Döhler Duyusal Analiz Bölümü Müdürü Yasemin Şengül

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑