YAŞAM

Marmara Depremi'nde Yakınlarını Kaybedenler Mezarlıklara Akın Etti

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, depremin 13.yıldönümünde de mezarlığa giderek dua etti.

17 Ağustos 2012 Saat: 11:55
Marmara Depremi'nde Yakınlarını Kaybedenler Mezarlıklara Akın Etti
Marmara Depremi'nde Yakınlarını Kaybedenler Mezarlıklara Akın Etti

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, depremin 13. yıldönümünde de mezarlığa giderek dua etti. Marmara Depremi'nin üzerinden 13 yıl geçti. Ancak yaşanan acılar tazeliğini koruyor. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren, Kocaeli Gölcük'teki 17 Ağustos Mezarlığı'na akın etti. Vatandaşlar, mezarları yıkadı, yakınlarına dua etti. 

Eşiyle birlikte mezarlığa gelen Arif Yanık, depremde oğlu İsmail'i kaybettiğini söyledi. Acının unutulmadığını belirten Yanık, "22 yaşındaydı. O gece dünya 45 saniyede dünya yıkıldı sandık. Ama Allah'ın takdiri, hiçbir şey yapamıyoruz. Ancak buraya gelip dualarla kendimizi teselli ediyoruz. Bizim oğlumuzdan başka binlerce insan yatıyor burada." diye konuştu. 

Ailesiyle birlikte mezarlığa gelen İsmail Tekinalp de Marmara Depremi'nde 11 yakınını kaybettiğini ifade etti. Tekinalp, "Üstünden kaç senede geçse unutulmuyor. O gece ne olduğunu anlayamadık, aniden oldu. Allah kimseye yaşatmasın." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑