GÜNCEL

Meclis'te kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda bazı önemli düzenlemeleri içeren teklifler, Meclis'te kabul edildi ve yasalaştı.

17 Ocak 2019 Saat: 12:50
Mecliste kabul edildi!
Meclis'te kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı.

120 GÜN PRİM ÖDEYEREK SÜREKLİ ÇALIŞMA KALDIRILACAK

İşsizlik ödeneğinden faydalanmak için "son 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma" şartı kaldırılmış olacak ve "hizmet akdine tabi" olarak çalışmak yeterli olacak.

ALINAN BİNDE 1'LİK PAY KALDIRILACAK

Yasaya göre, hayvancılığın desteklenmesi kapsamında yurt içinde yetiştirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışından ve üreticilerden satın alınan sütün, satın alma bedeli üzerinden alınan binde 1'lik pay da kaldırılacak.

EN DÜŞÜK YAŞLILIK AYLIĞI BİN LİRA OLACAK

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay bakımından yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ilave ödeme dahil bin liradan az olmayacak.

Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise yaşlılık aylığı tutarının, hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından da az olamayacak.

Bu düzenleme çerçevesinde hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşük ise aradaki fark Hazineve Maliye Bakanlığı'ndan tahsil edilecek. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri gereğince bağlanan kısmi aylıklar için bu hüküm uygulanmayacak.

PİLOTLAR VE KABİN MEMURLARI İÇİN GELİR VERGİSİ DÜZENLEMESİ

Türk Hava Kurumu (THK) ve sivil havacılık pilotları ile kabin memurlarına ödenen aylık ücretin, gerçek safi değerinin yüzde 70'i gelir vergisinden istisna bulunacak.

BEBEK ve DEVAM SÜTÜNDEN ÖTV ALINMAYACAK

Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri ile bebek ve devam sütü sayılan içeceklerden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacak.

YENİDEN YAPILANDIRMA SÜRESİ  AY SONUNA KADAR UZATILACAK

Yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ödenmesi gereken tutarları ödemeyenler, belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla kanun hükümlerinden faydalandırılacak. 2018 yılı Aralık ayında ödenmesi gereken taksit ödeme süresi ocak ayı sonuna kadar da uzatılacak.

YAPILACAK DİĞER DEĞİŞİKLER İSE ŞU ŞEKİLDE;

  • Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilenler, büyükelçi unvanı Cumhurbaşkanınca alınmadığı takdirde devam edecek.
  • Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi açılacak.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait Anonim Şirketi açılacak.
  • İstanbul Bilim Üniversitesi' ibaresi 'Demiroğlu Bilim Üniversitesi', 'Türk Kardiyoloji Vakfı' ibaresi 'Prof.Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı' şeklinde değiştirilecek.
  • Varlık finansmanı fonları sermaye piyasasında yaptıkları işlemler, banka ve muamele vergisinden muaf olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑