YAŞAM

Mehmetçiğin El Bab'da bulduğu 'Barış' adlı kedi Türkiye'de

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın, El Bab'daki çatışmalar sırasında bitkin halde bulduğu ve 'Barış' adını verdiği kedi, Gaziantep'e getirildi.

27 Şubat 2017 Saat: 10:24
Mehmetçiğin El Bab'da bulduğu 'Barış' adlı kedi Türkiye'de
Mehmetçiğin El Bab'da bulduğu 'Barış' adlı kedi Türkiye'de


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'da görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, El Bab'da yürütülen operasyonlar sırasında bir kedi buldu. Uzman Çavuş Özkan, 'Barış' ismini verdiği bitkin haldeki kediye bir süre kendi imkanlarıyla baktı.

Özkan, operasyonlar nedeniyle daha fazla bakamayacağı için kediyi Türkiye'ye gönderme kararı aldı ve sosyal medya hesabından gönüllülere çağrıda bulundu.

Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) Başkanı Cengiz Bayram, internetteki çağrıya karşılık Uzman Çavuş Özkan ile iletişime geçti. Dernek görevlileri, gittikleri sınır hattında operasyonda olan Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın silah arkadaşından 'Barış'ı teslim alıp Türkiye'ye getirdi.

Derneğin, Gaziantep'teki havyan barınağında tedavi edilerek bakımı yapılan kedi, kendisini sahiplenecek gönüllüyü bekliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑