YAŞAM

Mersin'de 'olağan şüpheli' avı

Esnaf gezisine çıkan Bakan gelmeden önce gözaltılar.

19 Nisan 2013 Saat: 11:37
Mersin'de 'olağan şüpheli' avı
Mersin'de 'olağan şüpheli' avı
Daha önce Mersin’de defalarca protesto edilen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın esnaf gezisine çıkması nedeniyle polis “şüpheli şahıs” avına çıktı. Caddeleri dolaşan polis 11 genci 1 saatliğine “gözetim” altına aldı. Polis kendisine direnen gençleri darp etti.

Bakan Çağlayan’ın Zeytinlibahçe Caddesi’nde olduğu sırada İstiklal Caddesi’nde ve ara sokaklarda dolaşan Öğrenci Kolektifi üyesi Murat Yıldırım, Erdi Çalışkan, Eren Can Ayberk, ÖDP ve Gençlik Muhalefeti üyesi Kubilay Özdağ, Duygu Kıskanç, Gürkan Dağdeviren, Mehmet Narin, Deniz Gözde Öztürk ve herhangi bir siyasi yapıyla alakası olmayan üniversite öğrencisi Samet Sayılgan, Tunay Gezici ve Serkan Gangal, “Kimlik tespiti yapılacak” gerekçesiyle Mağazalar Karakolu’na götürüldü. Gençlerle, onları karakola götürmek isteyen polisler arasında arbede yaşandı. Gençler gözaltına direnmeye çalışınca polis tarafından dövüldü. Karakolda 1 saat tutulduktan sonra serbest bırakılan gençler, “Bakan’ın gezisinden haberimiz yoktu. Bize oradan yürümeyin buradan yürüyün dediler. Biz de nedenini sorduğumuzda kimlik istediler. Ardından da polis merkezine götürüldük” dediler. Çağlayan’ın esnaf gezisi sırasında caddeden geçen TKP İl Başkanı Uğur Özer de yoğun güvenlik önleminden nasibi aldı.

Özer, caddeden geçtiği sırada polislerin kendisini durdurduğunu ve “buradan geçemezsin” dediğini belirterek “Bir süre tartıştıktan sonra bir polis memuru nezaretinde geçmeme izin verdiler, ben de işyerime dönebildim. ‘Biz halkın içindeyiz’ diyorlar ama esnaf gezisine bir padişah havasında çıkıyorlar” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑