GÜNCEL

Müftüden elektrik borcunu ödeyene 'cennet garantisi'

Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’ın, ilçede bulunan Kur'an kurslarının 60 bin liralık elektrik borcunu ödeyen vatandaşlara ‘cennet vaadi’ verdiği öne sürüldü.

30 Temmuz 2022 Saat: 09:58
Müftüden elektrik borcunu ödeyene cennet garantisi
Müftüden elektrik borcunu ödeyene 'cennet garantisi'

Isparta’da yerel basında yer alan haberlere göre, Yalvaç ilçesinde bulunun Kur’an kurslarının 70 bin liralık elektrik borcu nedeniyle İlçe Müftüsü Ömer Can, vatandaşlara müracaat etti.

Borcun 10 bin TL’lik kısmı toplandı. Yerel medyanın haberine göre Ömer Can, geri kalan 60 bin TL için ‘fetva’ çıkardı. Kalan miktarı ödeyen Yalvaçlıların cennete gireceğini garanti etti.

60 TL ELEKTRİK BORCU KARŞILIĞI CENNET VAADİ

Müftünün ‘cennet garantisi’, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde muhtarların ifadeleriyle ortaya çıktı. Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay, müftünün, 60 bin liralık elektrik borcunun ödenmesi karşılığında cennet vaat ettiğini bizzat söyledi. Günay’ın dışında diğer muhtarların da olayı doğruladığı belirtildi.

“KİMİN NE HESABI VAR BİLEMEM”

Halk TV’de yer alan habere göre; konuşmaların tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Müftü Can, şunları söyledi:

"Kimseye cenetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah'a havale ediyorum"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑