GÜNCEL

Muhtarlardan SEDAŞ’a destek

SEDAŞ “Bilgilendirme ve bilinçlendirme” projesini anlattı ve verdikleri destek için muhtarlara teşekkür etti

12 Eylül 2016 Saat: 19:18
Muhtarlardan SEDAŞ’a destek
Muhtarlardan SEDAŞ’a destek

SEDAŞ, kaçak enerjiyle mücadele kapsamında başlattığı yeni projesini hayata geçirirken, konuyla ilgili bilgilendirme sağlamak üzere Sakarya Muhtarlar Federasyonu’nda iletişim çalışması için muhtarlarla bir araya geldi. SEDAŞ Ölçü Veri Grup Müdürlüğü, Müşteriler Müdürlüğü ile Kurumsal İletişim Müdürlüğü yöneticileri Muhtarlar Derneği Federasyon Başkanı Erdal Erdem ile yönetim kurulu üyeleri muhtarlara SEDAŞ’ın projesini anlattılar. SEDAŞ yöneticileri, 3,4  milyon tüketiciye ulaşmayı ve kaçak enerji için kamuoyunda farkındalık ve bilinç yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

KENDİ BAĞLAYAN KAÇAK KULLANIYOR

SEDAŞ Ölçme ve Veri Yönetimi Grup Müdürü Erol Sancak muhtarlarla yapılan toplantıda, taşındığında abone olmadan elektrik kullanan, borçtan elektriği kesilip perakende satış şirketine ödeme yapmadan elektriği kendisi bağlayan ya da borcunu ödemediği için icra işlemleri nedeniyle aboneliği perakende elektrik satış şirketi tarafından iptal edilen tüketicilerin  elektrik kullanması ile “Kaçak elektrik kullanım” suçu işledikleri konusunda tüketicilerin bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

NASILSA SAYAÇTAN GEÇİYOR DEMEYİN

Sancak, kaçak elektrik denildiğinde sayaca müdahale edilmesi ya da sayacın devre dışı bırakılmasının anlaşıldığını ancak borçlu abonenin “Nasılsa sayaçtan geçiyor” denilerek enerjisi kesildiğinde sayacı kendisinin bağlıyor olmasının da kaçak elektrik olarak suçu oluşturduğunu belirtti. Erol Sancak, ancak bu yanlış bilgi ile suç işlendiğini görüyoruz. Kaçak elektrik konusunda tüketicileri dağıtılan broşürlerle bilgilendirmeye başladık. Bu bilgilendirme seferberliğine destek sağlayan muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRK CEZA KANUNUNDA SUÇ

SEDAŞ Ölçme ve Veri Yönetimi Grup Müdürü Erol Sancak, “Tüketicilerin abone olmadan ya da kesilen elektriği kendisi açarak kullananların tüketimlerini ekiplerimiz TCK (Türk Ceza Kanunu) gereği kaçak enerji olarak tutanağa bağlıyor, suç duyurusunda bulunuyor. Elektrik kullanım kültüründe de bilginin çok önemli olduğunu belirtmek istiyoruz. Bilgilendirme seferberliğinde sadece tüketicileri değil, tüm dağıtım faaliyet bölgemizdeki 3,4 milyon nüfusu ve tüm paydaşlarımızı bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Paydaşlarımızla  bu bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarında işbirliği yapmak ve onların da desteğini almak istiyoruz” diye konuştu.   

MUHTARLARDAN DESTEK

Toplantıya katılan muhtarlar, SEDAŞ’ın kampanyasının çok faydalı bir çalışma olacağını ve kendilerinin de bu bilgilendirmeye destek sağlayacaklarını belirtirken, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, toplantıda kendisi ve üyelerinin en doğru bilgilerle donatıldıklarını söyledi ve nezaket ziyareti ile birlikte, yapılan bilgilendirme organizasyonuna teşekkür ettiklerini belirtti. Erdem 

“SEDAŞ’ın Kaçak elektrikle ilgili bilgilendirme ve iletişim çalışmalarını faydalı buluyor ve destekliyoruz”  dedi. 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑