YAŞAM

MÜKEMMELLİK YOLCULARININ 4. BULUŞMASI ESBAŞ’TA GERÇEKLEŞTİ

4. Mükemmellik Zirvesi’nde konuşan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, ESBAŞ’ın mükemmellik merkezi yapma hedefi ile Türkiye’nin en önemli ileri teknoloji üreten merkezi haline getirdiği Ege Serbest Bölgesindeki başarıyı, Bergama’da kurdukları

22 Mayıs 2024 Saat: 09:23
MÜKEMMELLİK YOLCULARININ 4. BULUŞMASI ESBAŞ’TA GERÇEKLEŞTİ
MÜKEMMELLİK YOLCULARININ 4. BULUŞMASI ESBAŞ’TA GERÇEKLEŞTİ

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ), 4. Mükemmellik Zirvesi’ni düzenledi. İş dünyasının liderleri, akademisyenler ve uzmanların katıldığı zirvede kalite ve mükemmelliğin önemine odaklanan konuşmacılar, sektörde mükemmelliyetçi yaklaşımları ve en iyi uygulamaları paylaştılar. ESBAŞ, zirvenin tüm gelirlerini deprem bölgesindeki başarılı öğrencilerin eğitiminde değerlendirilmesi için Türk Eğitim Vakfı’na bağışladı.

Empaktivo, Norm Digital, Prozon, Sabancı DX, SophTRun, Ülkea ve Union firmalarının desteği ile ESBAŞ Teknoloji Merkezinde düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı, BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler, ESBAŞ olarak 2012 yılında mükemmellik yolculuğuna çıkarken, alanında Türkiye’nin en başarılısı olan Ege Serbest Bölgesi’ni bir mükemmellik merkezi yapmayı vizyon olarak belirlediklerini ve sürdürülebilir kamu yararı sağlama bilinciyle faaliyetlerini mükemmellik felsefesi doğrultusunda sürdürdüklerini vurguladı.

Mükemmellik felsefesini başarıyla yürütürek ESBAŞ’ı Türkiye’de ve dünyada örnek gösterilen bir serbest bölge haline getirdiklerini söyleyen Güler, “Mükemmeliyetçi yaklaşımımız ile sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz sayesinde ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlarken, çalışanlarımızı olduğu kadar tüm paydaşlarımızı da mutlu etmek amacıyla hizmet kalitemizi sürekli iyileştiriyoruz” diye konuştu.

Kent ya da bölge ölçeğinde fayda sağlayan çok sayıda girişimde bulunduklarını söyleyen Dr. Faruk Güler, “ESBAŞ’ın, Ege Serbest Bölgesinde yarattığı büyük ekonomik değeri şimdi BASBAŞ olarak Bergama’da kurduğumuz Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nde tekrarlıyoruz. Bölgede, 2 milyar doların üzerinde ihracat ve 4 milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluşturarak iş ve aş yaratmaya devam edeceğiz. Çıktığımız bu yeni mükemmellik yolculuğunda da ülkemiz ve kentimize fayda sağlayacak sonuçlar almayı umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakan Ünlü: “İzmir’in kalkınması adına çalışıyoruz”

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek, Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren KalDer İzmir Şube Başkanı Hakan Ünlü, “Yürüttüğümüz çalışmalar ve iş birlikleriyle, her zaman daha iyiyi arayan ve mükemmellik yolunda ilerleyen kuruluşlara destek oluyoruz. Tüm Türkiye’de 2 bine yakın üyemiz bulunuyor. Ben ve yeni dönem yönetim kurulu üyelerimiz, işletmelerin ve dolayısıyla da İzmir'in kalkınması adına çalışıyoruz” dedi.

ESBAŞ'ın da dahil olduğu Ulusal Kalite Hareketi ve Avrupa Mükemmellik Modeli (EFQM) sürecinden bahseden Ünlü, “KalDer, EFQM Modeli'ni kuruluşlara tanıtarak, onların sürekli iyileşme ve sürdürülebilir başarı için gerekli adımları atmalarına yardımcı olur. EFQM Modeli, işletmelerin kendi güçlü ve zayıf yönlerini belirlemelerine ve iyileştirme alanlarını tanımlamalarına olanak tanıyor” diye konuştu.

4. Mükemmellik Zirvesi’ne özel konuk olarak katılan Prof. Dr. Sinan Canan’ın “Açık Beyin” başlıklı sunumunun yanı sıra, İş Süreçlerinde Sürdürülebilirlik ve İnovasyon, İnsan Sermayesinde Yeni Yaklaşımlar ve Z Kuşağı Etkisi ile Kaos Ortamında Liderlik başlıklarında paneller düzenlendi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑