YAŞAM

'o...çocuğu' sözü tahrik sayılmadı

Adana'da "O... çocuğu" dediği için eşini öldüren Musa Tunç, 13 yıl hapis cezası aldı. Ancak, Yargıtay eşinin sözünü tahrik saymadı. Bu sefer mahkeme Tunç'a 25 yıl ceza verdi

1 Nisan 2013 Saat: 16:43
'o...çocuğu' sözü tahrik sayılmadı
'o...çocuğu' sözü tahrik sayılmadı

Adana'da 23 Ağustos 2010'da meydana gelen olayda işsiz kamyon şoförü Musa Tunç, öğle yemeği için evine geldi. Yemek sırasında, kızları 5 yaşındaki M. bardaktaki ayranı dökünce, Musa Tunç ile Mukaddes Topval arasında tartışma çıktı

Topval, ayran dökmesine sinirlendiği kızına iddiaya göre, "O... çocuğu", kayınpederine de 'köpek' diye bağırdı. Buna öfkelenen Musa Tunç, 2 çocuğuyla birlikte yemek yedikleri sırada eşinin önce boğazını sıktı, ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla bıçakladı. Topval, 27 bıçak darbesiyle olay yerinde öldü.
'İşkence yapıyordu'
Cinayetin ardından teslim olup, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Musa Tunç hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'bıçakla basit yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
22'nci Ağır Ceza Mahkemesi2nde yargılanan sanık Tunç savunmasında, "Geçim sıkıntısından dolayı aramızda sürekli tartışma oluyordu. Bana yemek hazırlamıyordu. Benimle birlikte yatmıyordu. Kızıma 'O... çocuğu dedi. Babama da 'köpek' dedi. Tekrarlayınca kendimi kaybettim" diye savunma yaptı. Ablası Mukaddes Topval'ın öldürülmesine tanık olan 8 yaşındaki Nazime Topval da olay anında yemek yediklerini belirterek, "Yeğenim ayranı dökünce ablam ona kızdı ve küfür etti. Eniştem de ablamın arkasından gitti ve boğazından bıçaklamaya başladı" diye konuştu. Öldürülen kadının babası Hüseyin Topval da, damadının kızına sürekli işkence ve zulüm yaptığını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası verdiği sanık Musa Tunç'un bu cezasını, suçu eşinin hakaretleri sonucu işlediğine kanaat getirip 16 yıla, ardından duruşmalardaki tavır ve davranışlarından dolayı da 13 yıl 4 aya indirdi. Tunç'un cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından 'O... çocuğu' sözü tahrik sayılamayacağı belirtilerek bozuldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑