YAŞAM

"O Mesajları Beni Tahrik Etti"

Eski sevgilisini adliye önünde öldüren sanığa 21 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

16 Kasım 2012 Saat: 22:07
"O Mesajları Beni Tahrik Etti"
"O Mesajları Beni Tahrik Etti"
Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde eski sevgilisi 32 yaşındaki Sibel Y.yi, adliye önünde tabanca ile öldüren, bir yakınını da yaralamaktan yargılanan minibüs şoförü 27 yaşındaki A.T., toplam 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mayıs 2011'den itibaren 3 aylık gönül ilişkisinin ardından ayrılmak isteyen S.Y.'yi bağ evine kaçırıp basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan A.T., 14 Aralık 2011'deki duruşmaya tabanca ile geldi. A.T., adliyenin önünde karşılaştığı S.Y.'yi tabanca ile öldürürken, akrabası Ö.Ö.'yü de yaraladı.

'Tasarlayarak adam öldürmek' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan A.T., Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada, A.T.nin yakınları ile ölen S.Y.'nin yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

Daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmada, S.Y. ve yakınlarıyla yaşadığı husumet nedeniyle cep telefonuna bilinmeyen numaralardan, "Sen gay misin? Sen topsun" yazılı mesajlar gönderildiğini, cinayet günü de adliye önünde karşılaştıklarında S.Y.'nin, "Sana göstereceğim, sen görürsün" der gibi başını sallayarak kendisini tahrik ettiğini ileri süren A.T.'ye son sözü soruldu. A.T., "Çok pişmanım. Bu olayı hatırlamak bile istemiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tasarlayarak adam öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis verdiği A.T.'nin cezasını, cinayeti ağır tahrik altında işlediği kanaatiyle önce 24 yıl, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de daha sonra 20 yıla düşürdü. Ö.Ö.'yü yaralamaktan ise 1 yıl 8 ay hapis verilen A.T., toplam 21 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

A.T., daha önce S.Y.'yi bağ evine kaçırıp yaraladığı iddiasıyla yargılandığı Alaplı Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada ise 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑