GÜNCEL

ODTÜ provokasyonun ardından DHKP-C çıktı

Kayıt için ODTÜ'ye gelen başörtülü kız öğrencilere düzenlenen çirkin saldırının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Provokasyonun ardından DHKP-C çıktı.

7 Eylül 2013 Saat: 16:26
ODTÜ provokasyonun ardından DHKP-C çıktı
ODTÜ provokasyonun ardından DHKP-C çıktı
Sonbaharda ülkenin okullar ve spor müsabakaları üzerinden provokatif bir iklime çekilmeye çalışılacağı istihbaratının ilk belirtileri ortaya çıkmaya başladı. Karanlık odaklar ve dış güçlerin taşeron olarak kullandığı örgütler öğrencileri çatıştırmak için provokasyonlarını devreye soktu.

Önceki gün ODTÜ'de yaşanan ve büyük tepki çeken provokasyonun arkasından terör örgütü DHKP-C çıktı. Örgüt kendi internet sitesinde ODTÜ'de yaşanan olayı üstlendi.

Yapılan açıklamada kendisine bağlı "Dev-Gençliler" grubunun ODTÜ'de "Seher Şahin Dayanışma Masası" adıyla masa açtığını belirten DHKP-C, ODTÜ'nin kendilerinin yaşam alanı ve eğitim gördüğü bir üniversite olduğunu iddia etti.

Polis 7 kişiyi belirledi, öğrenciler şikayetçi

ODTÜ'de yaşanan olayın ardından polis kamera görüntülerinden tacizde bulunduğu iddia edilen öğrencilerin kimliklerini tespit etti. Bu kişilerin İ. A., Ö. B., ve M. K. olduğu öne sürüldü. İsimleri belirlenen 2'si kız 3 kişiye yardım ettiği belirtilen 4 kişinin de kimliği saptandı. Başörtülü kızların şikayetçi oldukları öğrenildi.

ODTÜ soruşturma başlattı

Bu arada ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Acar da olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

ODTÜ'DEKİ ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ:


Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Bü­lent Arınç: ‘Si­zi bu­ra­da gör­mek is­te­mi­yo­ru­z’ söz­le­ri­nin in­ci­ti­ci dav­ra­nış ol­du­ğu­nu, hat­ta bar­bar­lık ol­du­ğu­nu se­zi­yo­rum. OD­TÜ’ye ne hiç ya­kış­ma­mış­tır. Sa­yın rek­tö­rün ve YÖ­K’­ün de ge­re­ken il­gi­yi gös­te­re­ce­ği­ni; bu van­dal­lı­ğı ya­şa­tan­la­rı ikaz ede­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum.

Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­kir Boz­dağ: Çir­kin mü­da­ha­le, eği­tim hak­kı­nın en­gel­len­me­si­dir. OD­TÜ yö­ne­ti­mi, bu tür çir­kin­lik­le­re izin ver­me­me­li­dir.

Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı Ömer Çe­lik: Her­han­gi bir ta­ciz üni­ver­si­tenin ve de­mok­ra­si­nin do­ğa­sı­na ay­kı­rı­dır.

AK Par­ti Grup Baş­kan Ve­ki­li Mih­ri­mah Bel­ma Sa­tır: Ka­bul edi­le­bi­le­cek bir ha­re­ket de­ğil. Genç kız­la­rın bu ta­vır için­de ol­ma­sın­dan ay­rı­ca üzün­tü duy­dum.

MHP Grup Baş­kan Ve­ki­li Meh­met Şan­dır: Bi­rey­sel hak ve öz­gür­lük­le­rin kı­sıt­lan­ma­sı hiç­bir şe­kil­de ka­bul edi­le­mez.  

CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li Er­do­ğan Top­rak: Hoş kar­şı­la­mı­yo­rum, hiç kim­se­nin eği­tim hak­kı kı­sıt­lan­ma­ma­lı.

Es­ki mil­let­ve­ki­li Ufuk Uras: Ya­şa­nan olay­ dün­ya­nın her ye­rin­de kül­tü­rel ırk­çı­lı­ğa gi­rer. Fik­ri jan­dar­ma­lık ya­pa­rak be­nim gi­bi dü­şün­me­yen in­sa­na üni­ver­si­te­de yer yok de­mek üni­ver­si­te­nin öz­gür­lük­çü ru­hu­na ay­kı­rı.

CHP MYK es­ki üye­si Sav­cı Sa­yan: Bun­la­rın öz­gür­lü­ğe say­gı­sı yok. Kı­nan­ma­lı.   

Eği­tim-Bir-Sen Ge­nel Baş­kan Ve­ki­li Ah­met Özer: Kim­se­nin ka­mu üni­ver­si­te­le­ri­ni ken­di şah­si ma­lı, ide­olo­ji­si­nin kur­ta­rıl­mış böl­ge­si gi­bi gör­me hak­kı yok­tur.

Avu­kat Saf­fan Kı­lıç: En baş­ta ana­ya­sa­ya ay­kı­rı. Te­mel hak ve hür­ri­yet­ler ile eği­tim hak­kı­nın en­gel­len­me­si­ni teş­kil edi­yor.  

Emek­li Ha­kim Fa­ik Ta­rım­cı­oğ­lu: Hu­ku­ka ve ah­la­ka ay­kı­rı. Öğ­ren­ci­le­rin 28 Şu­bat zih­ni­ye­tiy­le ha­re­ket et­me­le­ri esas me­se­le­dir, ayıp­tır. Ya­şa­nan olay­da sal­dı­rı­yı ya­pan öğ­ren­ci­le­rin hu­ku­ki ola­rak kı­na­mak­tan, okul­dan uzak­laş­tır­ma­ya ka­dar ce­za­sı var­dır. Der­hal OD­TÜ­’lü yö­ne­ti­ci­ler ta­ra­fın­dan iş­lem baş­la­tıl­ma­lı­dır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑