GÜNCEL

Öğrencileri taşıyan otobüs sulama kanalına devrildi

Osmaniye'de geziye giden öğrenciler ile ailelerini taşıyan midibisün suluma kanalına düşmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.

6 Haziran 2016 Saat: 06:43
Öğrencileri taşıyan otobüs sulama kanalına devrildi
Öğrencileri taşıyan otobüs sulama kanalına devrildi

Alınan bilgiye göre, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Ahmet İsmet Cebeci 5 Temmuz Ortaokulu'nda sınıf öğretmeninin Osmaniye'de Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na geziye götürdüğü öğrenciler ile ailelerinin bulunduğu midibüs, dönüş yolunda direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu Cevdetiye Beldesi'nde DSİ'ye ait sulama kanalına düştü.

Son açıklanan rakamlara göre kazada ölü sayısı 14'e yükselirken, hastanede tedavi edilen 22 yaralıdan 3'ünün durumunun ise ağır olduğunu bildirildi. Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Gezinin 5 Temmuz İlkokulu'nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil'i arayarak yardım istedikleri belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑