YAŞAM

Ölmeden tabuta

Burası Kastamonu merkeze bağlı 100 yıllık Sipahi köyü. Karayoluna bağlantısı bulunmayan köyde hastalar tabutla taşınıyor

21 Mart 2013 Saat: 11:17
Ölmeden tabuta
Ölmeden tabuta
Kastamonu'da önceki gün karşıya geçmek isterken bir otobüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Lütfiye Ateşoğlu'nun ölümü acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Merkeze bağlı Sipahi köyünde aile kabristanlığına defnedilmek istenen Ateşoğlu'nun cenazesi köyüne kadar zorlukla götürüldü. Yol olmadığı için köydeki evine kadar omuzlarda taşınan Lütfiye Ateşoğlu'nun cenazesi mezarlık uzak olduğu için bahçeye kazılan mezara defnedildi. Öte yandan 100 yıllık bir geçmişi olan Sipahi köylü vatandaşlar, hasta, doğum veya düğün gibi törenlerde yol çilesi çektiklerini söyledi. Bu sırada uzun zamandır hasta olan 75 yaşındaki Murat Salcıoğlu'na ise cenaze için gelen köylüleri yardım etti. Murat Salcıoğlu, köylerinde yol olmadığı için köylülerin yardımıyla hastaneye götürülmek üzere cenazenin taşındığı tabuta kondu. 

ŞANSINA CENAZE GELDİ 
Tabutla omuzlara alınan Murat Salcıoğlu, araçların gelebildiği yere kadar omuzlarda taşınarak hastaneye ulaştırılmak istendi. Murat Salcıoğlu, acılar içinde kıvranırken 'Ölmeden tabuta koydular beni' diye isyan etti. Yaşlı adam, "Bir aydır hastayım. Çocuklarım yol nedeniyle gelip bir türlü hastaneye ulaştıramadı. Cenaze bahanesiyle bende hastaneye tedavi olmaya gideceğim. Araba, yol olmaması nedeniyle köye inmiyor. Bu yüzden tabut içerisinde taşınıyoruz" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑