YAŞAM

Orman müdürüne dolandırıcı tuzağı

Konya Orman Bölge Müdürü Eşref Durmuş, savcı ve valiliğin ismini kullanan telefon dolandırıcılarına 67 bin lira kaptırdı

20 Aralık 2012 Saat: 11:04
Orman müdürüne dolandırıcı tuzağı
Orman müdürüne dolandırıcı tuzağı
Konya Orman Bölge Müdürü Eşref Durmuş, kendisini savcı ve polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına 67 bin 500 lirasını kaptırdı. Dolandırıcılar, Müdür Eşref Durmuş'u dolandırmak için akıl almaz bir plan yaptı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı belgelere göre olay şöyle gelişti: Konya Orman Bölge Müdürü Eşref Durmuş'un cep telefonuna ulaşan telefon dolandırıcıları, kredi kartının kopyalanıp çoğaltıldığını, adına 40 bin TL'lik kredi çekilmekte olduğunu ve dolandırıcıların yakalanması için soruşturma yapıldığını söyledi. Dolandırıcılar, inandırıcı olması için Durmuş'u sözde soruşturmayı yürüten Savcı Ali Bey ile de görüştürdü. Durmuş, sözde savcının "Git valiliğe, polis noktasında bekle" demesi üzerine valiliğe koştu. Valilik santralini arayan dolandırıcılar "Başsavcımız, polis noktasında bekleyen Eşref isimli şahıs ile görüşecek" diyerek polis noktasını bağlattırdı. Noktada görevli memur, gerçekten başsavcının aradığını zannederek Durmuş'a seslendi ve başsavcılıkça arandığını söyledi. Telefondaki dolandırıcıyı başsavcı zannederek konuşan Durmuş, gerçek bir soruşturma olduğuna iyice inandı. 

KREDİ ÇEKTİ, BORÇ BULDU 
Dolandırıcıların soruşturmada kullanılmak üzere bankaya para yatırması gerektiğine ikna ettiği Durmuş, alelacele bankadan çektiği 50 bin TL'lik tüketici kredisi ve borç harç bulduğu 17 bin 500 TL'yi bir araya getirerek verilen hesaba yatırdı. Sonradan dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan Eşref Durmuş polise başvurdu. Konya polisi, paranın İstanbul'da bir bankadan Gökhan Demir tarafından çekildiğini tespit etti. Dolandırıcı Gökhan Demir'in başka bir suçtan tutuklanarak Bursa Cezaevi'ne konulduğu belirlendi. Demir ifadesinde suçu Mehmet Turan ile birlikte işlediklerini itiraf edince iki dolandırıcı hakkında ağır ceza mahkemesinde 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Eşref Durmuş, dolandırıcıların valilik santralinden de kendisini arayınca inandığını ve istenen parayı yatırdığını söyledi. Kaptırdığı 67 bin 500 TL'yi henüz geri alamadığını kaydeden Durmuş, "Boşluğa gelip böyle bir şeye kandık" diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑