GÜNCEL

PKK’dan kahpe infaz

PKK’lılar, Şanlıurfa Ceylanpınar’da evlerinde uyuyan iki polisi başlarından kurşunlayarak şehit etti. Terör örgütü vahşeti üstlendi. Günlerdir Suruç provokasyonu yapan HDP’nin ‘cici çocuğu’ Demirtaş’tan PKK’ya yönelik tek

23 Temmuz 2015 Saat: 09:04
PKK’dan kahpe infaz
PKK’dan kahpe infaz

PKK’dan kahpe infaz

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi, kalleşçe bir saldırıyla sarsıldı. Ceylanpınar Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli polis memuru Okan Acar ile Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru ev arkadaşı Feyyaz Yumuşak gece uyurken silahla başlarından vurularak şehit edildi.

Acar ve Yumuşak’ın sabah göreve gelmemeleri, telefonlara da cevap vermemeleri üzerine TOKİ konutlarındaki birlikte kaldıkları evlerine giden polisler, 2 meslektaşın cansız bedeniyle karşılaştı. Her iki polisin de uyurken başlarından 7.65 çaplı silahla yakın mesafeden ateşlenen birer kurşunla şehit edildikleri belirlendi.

İki polisi uyurken kalleşçe şehit eden PKK’lı teröristlerin, üçüncü kattaki daireye merdiven yardımıyla tırmandıkları ve hava sıcak olduğu için açık bırakılan balkon kapısından girdikleri tespit edildi. Aynı apartmanda toplam 9 polisin ikamet ettiği ancak, bunlardan bir bölümünün Suruç’ta görevli, bir bölümünün de izinde olduğu öğrenildi. Kaç kişi oldukları henüz belirlenemeyen PKK’lı teröristler kaçarken, şehit polis memurlarının silah ve kimliklerini de yanlarında götürdü.

Babası ‘dikkatli ol’ diye aradı

Ceylanpınar’daki evlerinde meslektaşı Acar ile birlikte şehit edilen polis memuru Yumuşak’ın 4 Ağustos’ta İstanbul’a gitmek için uçak bileti aldığı oradan da zırhlı araç kullanma eğitimi almak için Sakarya’ya geçeceği öğrenildi. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan baba Mustafa Yumuşak, en son Suruç’ta meydana gelen patlama sonrasında telefonla görüştüğünü ve ‘dikkatli ol’ dediğini anlattı. Yumuşak’ın bir yıl kalan doğu görevinin bitmesinden sonra evlenmeyi planladığı öğrenildi. Şehit polis memurlarından Feyyaz Yumuşak’ın cenazesi memleketi Kırşehir’de, Okan Acar’ın cenazesi Niğde’de toprağa verilecek.

Erdoğan’dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar’ın ailelerine telgraf göndererek, oğullarının ülkenin güvenliği ve halkın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görevlerini ifa ettikleri sırada şehit olduklarını belirtti ve şehitler için Allah’tan rahmet diledi. Şehitlerin tüm ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve metanet temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, acı haberin kendilerini de derinden üzdüğünü ifade etti

İLK GÖREV YERİYDİ

Ceylanpınar, 24 yaşındaki şehit polis memuru Okan Acar’ın ilk görev yeriydi. Yaklaşık bir yıl önce babası Mehmet Acar’ı kanser hastalığından kaybetmişti. Niğde’de yaşayan annesi Zehra Acar’a banka kredisiyle ev almış ve onu kardeşleriyle birlikte bir hafta önce bu eve taşımıştı. Acar’ın şehit olduğu haberinin baba ocağına ulaşmasıyla annesi Zehra Acar, gözyaşlarına boğuldu.

Balkondan girmişler

İki polisimizi uyurken şehit eden PKK’lılar üçüncü kattaki daireye merdiven yardımıyla, açık bırakılan balkon kapısından girmiş.

OĞLUNUN ÖLDÜĞÜNE İNANMADI

Şehit polis memuru Okan Acar’ın annesi Zehra Acar, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. Habere inanmayan anne emniyet müdürlüğüne giderek “Oğlum öldü mü?” diye sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑