YAŞAM

Rizeli girişimciden kiralık ağaç ev !

Rizeli 3 arkadaş, hurma ağacının gövdesine 6 metrekarelik ev yaptı. Zeminden 8 metre yüksekte inşa edilen, elektrik hattı çekildikten sonra televizyon ile elektrikli ocak konulan ev, artan ilgi nedeniyle geceliği 20 TLden

21 Kasım 2012 Saat: 16:41
Rizeli girişimciden kiralık ağaç ev !
Rizeli girişimciden kiralık ağaç ev !
Rize’de sıra dışı yapılara yenisi daha eklendi. Muradiye Beldesi Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan 37 yaşındaki Mustafa Mert ile 36 yaşındaki İbrahim ve 20 yaşındaki Doğan Kazdal, kahve bulunmayan köyde sohbet edecekleri bir yer yapmaya karar verdi. Bunun için köydeki bir hurma ağacını gözlerine kestiren 3 arkadaş, ağaç gövdesine 6 metrekare genişliğinde ev yaptı. Merdivenle çıkılan ve zeminden 8 metre yukarıda bulanan eve elektrik bağlandı, çatısına uydu anteni yerleştirildi, televizyon ve elektrikli ocak konuldu. Evi bir süreden bu yana kullanan 3 arkadaş, boş vakitlerini geçirdikleri eve ilgi artınca 'Kiralık' yazısı astı.

"BİRAZ ZOR OLDU AMA"

Mustafa Mert, azalan nüfus nedeniyle köyde kahve, vakit geçirebilecek sosyal bir alan olmadığını, bu nedenle arayışa girdiklerini anlattı. Mert, "Bir ev yapıp, burada buluşup vakit geçirmeyi düşündük. Bir ağacın üzerine yapmaya karar verdik, dut ağacının gövdesini seçtik. Biraz zor oldu ama evi yaptık. Arkadaşlarla ve köyden bize katılanlarla oturup sohbet ediyoruz" dedi.

RÜZGARDA SALLANIYOR AMA TEHLİKESİ YOK!

İbrahim Kazdal ise, ağaç gövdesine ev yapmanın bu kadar zor olacağını tahmin etmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Şimdi arkadaşlarla sohbet ediyoruz ama eşim, 'Vaktinin çoğunu o evde geçiriyorsun' diyerek tepki gösteriyor. Zaman zaman bu nedenle tartışıyoruz. Ben de kaçıp buraya geliyorum. O da peşimden geliyor ama ağaca çıkamadığı için dönmek zorunda kalıyor."

Evi görenlerin arayıp, kiralık olup olmadığını sorduğunu anlatan Kazdal, "Çok ilgi görünce kiraya vermeyi düşündük. Bu nedenle de 'Kiralık' yazısı astık" dedi. Doğan Kazdal ise evi yapmak için çok uğraştıklarını bildirirken, "Evde 4 kişi yatabiliyor, 6 -7 kişi oturup sohbet edebiliyoruz. Rüzgarda biraz sallanıyor ama tehlikesi yok. Yaz aylarında da oldukça serin oluyor” ifadesini kullandı.



YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑