YAŞAM

Sağlık ekibini ambulanstan indirip dövdüler

Van'ın Gürpınar İlçesi'nin Güzelsu Köyü'nden hamile kadını doğum için Van'a bıraktıktan sonra dönen sağlık ekibi saldırıya uğradı

12 Eylül 2013 Saat: 15:39
Sağlık ekibini ambulanstan indirip dövdüler
Sağlık ekibini ambulanstan indirip dövdüler
İlçenin Güzelsu köyüne bir doğum hastasını almaya giden 112 Acil Servisi'ne ait ambulansın önü, kimliği belirsiz şahıslar tarafından kesildi. Ambulans şoförü ve 2 kadın personeli levyelerle darp eden şahıslar olay yerinden kaçtı. Yaralılar, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulans şoförü Bayram Lenk ile yanındaki acil tıp teknisyenleri Nazime Çiçek ve Bahar Aksoy, müşahede altına alındı. Sağlık durumu ağır olan Bayram Lenk ve Nazime Çiçek yoğun bakıma alınırken, Bahar Aksoy tedaviye alındı.

Yaralı sağlık personellerini hastanede ziyaret eden Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, ekiplerinin yolda trafik taciziyle durdurulduğunu söyledi. Acar, "Maalesef 3 arkadaşımız darba maruz kalmış. Şoför ve bir acil tıp teknisyeni arkadaşımızda ciddi hasarlar var. Aldığımız bilgilerde arkadaşlarımız levye ve muştalarla darp edilmiş durumda. Şoför arkadaşımızın hayati tehlikesi var. Bir bayan arkadaşımızın kafasında ciddi hasarlar var. Bu olay tamamen bir trafik terörü, trafik magandalarının yaptığı bir darp olayıdır. Böyle bir olaya maruz kalmaktan dolayı üzüntü duyuyoruz. Sonuna kadar olayın takipçisi olacağız. Saldırganların 2 kişi olduğunu öğrendik. Levye ve muştalarla personelimize ve ambulansa saldırmışlar. Jandarma soruşturma başlattı. İnşallah zanlılar kısa sürede yakalanarak hesabı sorulur." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑