YAŞAM

Sahillerde normalleşme yoğunluğu! Sosyal mesafe çizgileri silindi

Normalleşmeyle birlikte nüfusu artan sahillerde ne sosyal mesafe var ne de önlem. Sosyal mesafe için sahildeki çimlere çizilen çemberler de büyük ölçüde silinmiş

6 Haziran 2020 Saat: 08:10
Sahillerde normalleşme yoğunluğu! Sosyal mesafe çizgileri silindi
Sahillerde normalleşme yoğunluğu! Sosyal mesafe çizgileri silindi

Kontrollü normal hayata geçişle birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında haftalardır yasak olan sahiller vatandaşlara açıldı. Sahillerde çok sayıda vatandaş çimlere oturarak denizin ve sıcak havanın tadını çıkardı. Sosyal mesafenin korunması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından çizilen çemberler büyük ölçüde silinirken vatandaşlar sosyal mesafelerini kendileri belirlemeye başlamış. Sahillerdeki son durumu yerinde inceledik.

‘Özlemişiz’


İlk durağımız Üsküdar Salacak Sahili. Sahil, salgın öncesindeki günlerini aratmayacak kadar yoğundu. Sahil boyunca bir çok kişinin maske ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak oturuyor ve yürüyordu. Sahildeki kafelerde oturanlar da maske ve sosyal mesafe kuralına uymadı. Sonraki adresimiz olan Kadıköy Moda sahilinde de manzara aynıydı. Burada da bir çok kişi maske kuralına uymuyordu. Çimlerde oturan farklı gruplar arasında mesafe olsa da kendi aralarında bu mesafe yoktu. Karantina sürecinde çimlerde oturmayı özlediğini belirten Esin Özcan, “Virüsten dolayı uzun zamandır arkadaşlarla bir araya gelemiyorduk. Normalleşme sürecine geçilip, yasaklar gevşetilince bir araya geldik. Yerlerde sosyal mesafe çemberlerini göremedik. Mesafeyi kendimiz belirledik” diye konuştu.


Sahillerde normalleşme yoğunluğu Sosyal mesafe çizgileri silindi



Kendileri belirliyor

Caddebostan sahili de oldukça yoğundu. Burada da tüm uyarılara rağmen maske kuralına uymayanlar oldukça fazlaydı. Çimlerde insanlar gruplar halinde otururken bazıları yürüyüş yapıyor kimileri ise bisiklete biniyordu. Sosyal mesafenin korunması için çimlerin üzerine çizilen çemberler büyük ölçüde silinmişti. Çimlerde oturan vatandaşlar çemberler silindiği için sosyal mesafelerini kendilerinin belirlediğini belirtti. “Çemberler silinmiş. Bazıları çok az belli oluyor ama ona da uyan yok” diyen Fatma Çelik, herkes sosyal mesafesini kendisinin belirlediğini anlattı. Maltepe Sahili ise diğer yerlere göre daha sakindi. Burada da sosyal mesafe için çizilen çemberleri göremedik. Sahil boyu çimlerde gruplar halinde oturanlar arasında sosyal mesafe olsa da kendi içlerinde bu kurala uymamıştı. Burada da vatandaşların büyük çoğunluğu maskesizdi. Kartal Kordonboyu’nda da diğer yerlerde olduğu gibi bir çok insan maskesizdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑