YAŞAM

Sahte müfettişin büyük vurgunu!

Diyarbakır'da akıl almaz bir yöntemle dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı.

27 Şubat 2013 Saat: 20:21
Sahte müfettişin büyük vurgunu!
Sahte müfettişin büyük vurgunu!
Dolandırıcılar, Dicle Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğünü arayarak kendisini Sağlık Bakanlığı Müfettişi olarak tanıttı. Daha sonra saymanlık müdürlüğünün ödeme talimatlarından iki adet örneği mail yoluyla ele geçiren dolandırıcı, bir dövizciyi de arayarak kendisini bu sefer Dicle Üniversitesi Saymanlık Müdürü H.Y. olarak tanıttı ve icra için dövize ihtiyaçları olduğunu, bankada olmadığı için bankanın kendilerini yönlendirdiğini belirtti.

Dolandırıcı, dövizciyle hesaplarına 620.000 TL aktarması karşılığında 260.000 Euro karşılığında anlaştı. Bir gün sonra bankaya giden dolandırıcı, kendisini yine Dicle Üniversitesi Saymanlık Müdürü H.Y. olarak tanıttı ve banka çalışanı N.Ö.'ye acil icra ödemelerinin olduğunu, ödeme emrini faks ile göndererek işlem yapılmasını istedi.

Banka çalışanı ise işlem yapacağını ancak ödeme emrinin aslının daha sonra kendilerine verilmesini istedi. Banka böylece, döviz alım satımı yapan iş yerinin hesabına, Dicle Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığının hesabından 620.000 TL EFT yaptı.

İki gün sonra bankayı arayan gerçek saymanlık müdürü, böyle bir talimatının olmadığını belirterek, paranın hesaplarına geri yatırılmasını istedi. Bunun üzerine ortaya çıkan dolandırıcılıkla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturmayı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Müdürlüğü yürüttü. Yapılan çalışmada, dolandırıcıların paralı iki ayrı bankadan çekerek kayıplara karıştığını belirledi. Dolandırıcıları adım adım takip eden polis, eş zamanlı operasyon düzenleyerek 4 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin almış oldukları 260.000 Euro parayı İstanbul'da bulunan 26 ayrı suçtan kaydı bulunan örgüt lideri O.İ. isimli şahsa götürdükleri tespit edildi.

Adliyeye sevk edilen M.U., M.B. ve H.A. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Örgüt lideri O.İ. isimli şahıs hakkında ise tutuklama kararı çıkartıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑